Zoete aardappels, falafal en rode kool
In de keuken

Zoete aardappels, falafel en rode kool

De eenvoudigste gerechten zijn de lekkerste! Dit heerlijke simpele snel klaar gerecht maakte ik met de aifryer. Ideaal dus. Het is ook een mager gerecht en zonder de tzatziki nog een vegan recept ook. Ik had geen idee wat falafel was, maar het zijn balletjes van kikkererwten. Ik ben gek op kikkererwten, dat zou wel goed komen. Principieel denk ik wel altijd: je wilt geen vlees eten, waarom moet je het dan vervangen. 

Koolhydraatarm is voor mij ook niet het vervangen van koolhydraten, maar het skippen er van. Zou ik vegetarier worden, zou ik dan ook vlees en vis skippen. Niet wanhopig op zoek naar vervanging. Voor mijn Vegan Challenge (nog niet gepland, maar in voorbereiding) ben ik op zoek naar gerechten waar ik alle dierlijke producten ook niet vervang, maar gewoon achterwege laat. Ik merk wel, dat er meer dierlijk is dan je verwacht óf waar je bij stil staat. Maar goed, zonder de tzatziki van Griekse yoghurt, is dit dus een prima veganistische maaltijd en anders dus vegetarisch. Het recept is geïnspireerd door een recept in de app van WW (Welness Works, voorheen Weightwatchers).

Zoete aardappels, falafel en rode kool

Voor dit gerecht is niet veel nodig, ook fijn, geen boodschappenwagen vol, maar even snel naar de super voor een handvol ingrediënten.

Zoete aardappels (ik gebruikte twee kleine voor mezelf)
Veggie Chef falafel
Gesneden rode kool
Zonnebloemolie
Peper en zout

Voor de tzatziki

Komkommer
Griekse yoghurt
Bieslook (vers)
Peper en zout
Knoflookpoeder

tzatziki, Griekse yoghurt, Zoete aardappels, falafel en rode kool

Rasp de komkommer en knijp het vocht er zo veel mogelijk uit. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en voeg de komkommer, fijn geknipte bieslook, knoflookpoeder en het peper en zout toe. Goed roeren en klaar is je tzatziki van Griekse yoghurt.

Bereiding Zoete aardappels, falafel en rode kool

Schil de zoete aardappels, was ze en snijd ze in partjes. Meng de schijfjes van zoete aardappel met wat zonnebloem olie en bestrooi ze met peper en zout.  Doe de zoete aardappelschijfjes in de airfryer. Ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Als ze klaar zijn, doe je de falafel er in. Laat de airfryer op 180 graden staan en doe ze er eerste een minuut in, dan even doorschudden en dan nog een minuutje. Dat was hier voldoende. Bij de laatste minuut, deed ik de aardappelschijfjes er nog even weer bij.

Zoete aardappels, falafal en rode kool

Verdeel de rode kool over het bord en leg er de zoete aardappels, de falafel en een schep tzatziki bij. Het schaaltje kun je op tafel zetten om lekker bij te scheppen. Eet smakelijk! Zoek je nog een lekker recept met zoete aardappel en zalm? Klik dan hier.

❥ De falafel vond ik zo lekker, dat ik het binnenkort ook eens wil proberen in het recept voor gehaktballetjes met rode rijst én op een pitabroodje met een salade, of in een wrap 😉

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Falafel. Heerlijk! Ik heb het destijds alleen veel te vaak gegeten dus man en kind hebben een soort van ‘veto’ uitgesproken en dat snap ik eigenlijk ook wel. Teveel van iets is niet goed. Op zich vind ik dit wel als een lekkere combi klinken dus wie weet in de toekomst 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.