Zien wat je baby ziet
Inspiratie

Zien wat je baby ziet

Het meeste dat je over het zicht van baby’s leest is dat het vaag is. Het is nog niet volledig ontwikkeld en je baby ziet schimmen, vlagen en/of contouren. Je kunt je daar misschien wel iets bij voorstellen, maar toch is het lastig. Helemaal  wanneer je zelf goed ziet. Als je wilt zien wat je baby ziet, is daar nu een leuke app voor.

Wij kregen de tip voor deze app van onze lieve kraamverzorgster Martine. Want ook de derde keer zijn we enorm verwend <3 qua kraamzorg! Wat een zorgzaamheid en gezelligheid. Ze stapte binnen, had geen tijd om na te denken, was thuis en nam over. Maar daarover later meer uiteraard!

Zien wat je baby ziet

De BabySee app is een gratis app, waarmee je een beter beeld krijgt hoe je baby de wereld waarneemt. Vraag jij je bijvoorbeeld wel eens af of je baby kleuren kan waarnemen? Of in hoeverre hij jouw gezicht kan onderscheiden? Nu kun je er achter komen. De app is onder anderen ontwikkeld door het Boston Childrens Hospital en geeft jou de kans om te zien wat je baby ziet, per dag.

Aan de slag

Download de BabySee app via de AppStore. Klik dan op ‘Get Started’ en voer de naam en geboortedatum van je kindje in. Het zicht in de app ontwikkelt zich namelijk mee met de leeftijd van je kindje. Op die manier kun je dus heel mooi volgen wat jouw kindje kan zien en na hoeveel dagen of weken er iets verandert.

Een aantal feitjes:

Blauwe ogen

De stelling; alle babyogen beginnen blauw, is niet helemaal waar.

Amerikaanse wetenschappers registreerden zes jaar lang bij vierhonderd blanke tweelingen de oogkleur en noteerden dat 10 procent van de kinderen vlak na de geboorte al donkere ogen had. Afrikaanse en Aziatische kinderen hebben meestal lichtbruin of lichtgrijs als vertrekpunt.

Bron: volkskrant.nl

Scheel

Het zal je opvallen dat je kindje, zolang hij nog niet scherp kan zien, soms behoorlijk scheel kan kijken. Er is nog geen samenwerking tussen zijn beide ogen en . heeft niets te maken met het echte scheelzien. Gelukkig verdwijnt dit meestal als je baby rond de drie tot zes maanden oud is.

Hartritme

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer moeder en pasgeboren kind elkaar diep in de ogen kijken, ze hetzelfde hartritme krijgen. Het ritme is in enkele seconden op elkaar aangepast. Ik vind dat zo bijzonder!

Huilen zonder tranen

Een pasgeboren baby huilt nog zonder tranen. Zijn traanbuisjes zijn nog niet volledig aangelegd. Om de ogen gezond te houden wordt er voldoende vocht in zijn ogen geproduceerd. Na twee tot vier maanden kunnen er tranen komen.

Contrasten & kleuren

De eerste kleuren die een kind waarneemt zijn de kleuren rood en groen en later komen daar blauw en geel bij. Grijstinten zijn moeilijk te onderscheiden. De staafjes (die belangrijk zijn bij het zien van donker), zijn pas rond de zesde maand ontwikkeld. Daarom houden baby’s van contrasterende keuren. Hoe meer contrast, hoe meer de baby kan onderscheiden.

Wij gaan de komende tijd bijhouden hoe Finn ons ziet. Ongetwijfeld zullen geur en het ritme van je hartslag en de toon van je stem meespelen, maar ik blijf het bijzonder vinden dat hij op de combinatie van schimmen en stem al zo reageert ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.