Op zoek naar een makkelijke, lekkere maar beetje magere maaltijd, dacht ik vanmiddag ineens aan wraps. It’s a wrap! Maar dan moet er nog wel iets in. Dat is dan altijd nog even een dingetje. Veel is lekker, maar niet alles is even mager en aangezien ik na de vakantie echt ieaats wil moet afvallen, is dat mager wel belangrijk.
Hoe ik het afvallen ga aanpakken dát weet ik nog niet, het gaat toch om een kilo of acht inmiddels wat er af moet. Dus een quick-start is fijn, maar tot ik weet hoe, wil ik in ieder geval bewuster eten. Normaal beslis ik in de winkel wel wat ik meeneem, maar in dit geval leek me dat niet verstandig.
Wanneer ik een keuze heb gemaakt, echt de stap heb gezet, dán lukt het me ook wel aardig om me er aan te houden. Ik moet dan echter niet zonder briefje de winkel in gaan, want dan maak ik het me onnodig lastig. Ik besloot op het werk dus alvast te beslissen wat er in de wraps moest én wat ik als lunch zou gaan halen. De inspiratie was er ineens en de lunch was zalig en dit gerecht was ook om je vingers bij af te likken! Wat ik maakte?
Wraps met kalkoenreepjes en avocado saus
Het gerecht is eenvoudig te bereiden en ik geloof dat ik gisteravond in een kwartiertje/twintig minuten klaar was. Qua ingrediënten heb je ook geen waslijst nodig:
– komkommer
– cherrytomaatjes
– kalkoenreepjes
– verse bieslook
– rucola
– knoflook
– peper&zout
– oregano
– chilipoeder
– olijfolie
– wraps
Pureer de avocado alvast in het keukenapparaat. Voeg daarna de langzaam wat olijfolie toe, tot je saus de gewenste dikte heeft. Doe daarna de knoflook, peper&zout en wat verse bieslook er bij en meng dit tot een glad mengsel.
& verder
Bak de kalkoenreepjes in olijfolie met een beetje peper, chilipoeder en oregano tot ze bruin en gaar zijn. Snijd de komkommer in reepjes en de tomaatjes in kwartjes. Zet de ingrediënten op tafel en vul daar de wraps naar wens. Eerst de saus, dan de rucola en dan de komkommer, tomaat en kalkoenreepjes.
Het eindresultaat
Ik vind het echt de lastigste foto’s om te maken, foto’s van eten. Prachtige rode spaghettisaus wordt bij mij bijvoorbeeld altijd vies bruin en de avocadosaus blijft een beetje smurrie.
Maar geloof me, wanneer je het op de wrap smeert en de rucola er op legt, zie je het niet meer en als je het hebt geproefd, maakt het je niet meer uit hoe het er uit ziet! Ga ik me binnenkort maar eens verdiepen in voedselfotografie *pakthaartodolisterbij.
❥ Laat je het weten in de reacties wanneer je dit gerecht maakt, ik ben benieuwd wat je er van vindt! Ik was in ieder geval heel blij met de hoeveelheid verse ingrediënten. In ieder geval alvast: smakelijk eten! Nog een recept voor zo’n lekkere wrap; klik hier!
Lijkt me erg lekker ik ga het zeker proberen
heerlijk 😀
Kleine Prinses onlangs geplaatst…Familierechtbank: de behandeling van de zaak