Wrappizza met Brie en walnoot
In de keuken

Wrappizza met Brie

Op Instagram had ik ze al gedeeld. Met daarbij de vraag of jij het pizzawrap of wrappizza noemt. Mijn voorkeur blijkt wel uit de titel en vandaag deel ik het recept met je. Of een recept kan ik het eigenlijk niet noemen. Het is meer een “gebruiksaanwijzing”, een how-to. Want het is zo ontzettend eenvoudig!

Er zijn geen twintig ingrediënten voor nodig, je hoeft geen ingenieuze kookrituelen uit te voeren. Wraps zijn een geweldige basis. Je kunt er zo ontzettend mee varieren. Denk aan de wrap met  sticky chicken met Mexicaanse inspiratie. Het grootste voordeel van de wrap als pizza is de lichtheid. Je eet een pizza, maar je bent niet “volgegeten”. Ik heb het niet wetenschappelijk onderzocht, maar het voelt elke keer weer als een gezonder alternatief voor de diepvries pizza of zelfs de gewone pizza. Je bepaalt zelf met het beleg hóe gezond hij precies wordt.

Wrappizza met brie

Voor mezelf maak ik er wel altijd twee. Eentje vind ik net te weinig. Omdat ik twijfelde over de ui, maakte ik er eentje met en eentje zonder. Met ui vind ik het lekkerder. Misschien zou ik ze volgende keer in de pan eerst nog een soort van karamelliseren. Dan doe ik in de steelpan wat boter, de uienringen en een beetje basterdsuiker. Zalig.

Benodigdheden voor twee wraps

2 Volkoren wraps
Smeerbare geitenkaas
Brie
Sjalotjes of rode ui
Walnoot
Rucola
Honing

Wrappizza met Brie, honing en walnoot

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Daarop gaan je pizza wraps. Dan kun je beginnen met beleggen. In dit geval begin je met het besmeren van de wrap met de smeerbare geitenkaas.

What to do next

Snijd plakjes van de brie af, niet te dun, maar ook zeker niet te dik!  en beleg de wrap er naar wens mee. Snijd de ui in ringen en leg deze over de wrap pizza.  Daarna maak je de walnoot klein (ik doe dit gewoon met mijn handen) en verdeel je dit over de wrap. Hierover sprenkel je de honing en dan kan je pizza de oven in.

That’s it. Zet de wrap met brie en honing in het midden van de oven en dan eerst voor en minuut of tien. Check hoe je wrap er aan toe is, bij mij kan hij meestal nog zo’n vijf minuutjes, waarbij ik de wrappizza iets hoger in de oven zet. Houd hem wel in de gaten. Je wilt niet dat hij te ver door gaat.

Wrappizza met Brie

Ik houd niet van warme rucola maar vind het wel zalig op een pizza of wrap vanwege de peperachtige smaak én je krijgt zo toch groente binnen. Vandaar dat ik dit er aan tafel over strooi, vlak voor het eten.

❥ En wat zeg jij? Pizzawrap of Wrappizza? Uiteindelijk maakt het gelukkig niet uit, het smaakt er niet minder om!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.