Afgelopen donderdag aten de man en kinderen diepvriespizza. Ik had geen zin in een brok deeg, de koolhydraten en wilde vers. Toch had ik wel zin in pizza. Ik probeer de laatste tijd steeds meer handige ingrediënten in de magere of bewuste versie in huis te hebben. Ik wil bijvoorbeeld altijd wraps op voorraad hebben. Tonijn, mozzarella, uien en tomaatjes zijn ook handige altijd- in -huis -dingen.
Daar moest toch iets lekkers mee te maken zijn? Een beetje logisch nadenken bracht me op een wrap pizza. En het was heerlijk! Alleen tomatenpuree leek me een beetje saai, vandaar dat ik dat omtoverde tot een heerlijke tomatensaus. Daarmee smeerde ik de wraps in en daarna belegde ik ze. Gelukkig hebben we meer lekkere dingen op voorraad en ik had René toevallig al om kappertjes gevraagd bij de weekboodschappen. Ons kruidenkastje is van zichzelf al heel gevarieerd, dat scheelt. Daarnaast gebruikt ik bijvoorbeeld rustig niet Italiaanse kruiden, voor Italiaans eten.
Wrap pizza
Omdat ik momenteel aan het vasten ben, eet ik in een window van vier uur. Ik moet zorgen dat ik genoeg eet in die tijd, daarom maakte ik twee pizza wraps. Was het teveel dan kon ik wat laten staan, maar dan was het in ieder geval niet te weinig. Doordat we nog een doosje hamblokjes hadden van de (magere) nasi, kon ik een wrap pizza maken met ham en eentje met tonijn. Ik zal beginnen met hoe ik de saus maakte, die was voor beide wrap pizza’s gelijk.
Tomatensaus
De basis van de tomatensaus voor de wrap pizza was een klein blikje tomatenpuree, deze deed ik in mijn turbochef van Tupperware en daar voegde ik, naast een beetje water, de andere ingrediënten aan toe:
- scheutje olijfolie
- sjalotje
- kappertjes
- pijnboompitjes
- Italiaanse kruiden
- 4 seizoenen peper
- paprikapoeder
- gemberpoeder
Meng alles goed door elkaar in de keukenmachine, de turbochef of welk apparaat je ook hebt. Zorg dat het een mooie saus wordt. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hierop de wraps. Bestrijk ze met de saus. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven).
Tonijn, mozzarella, uien en tomaatjes
Voor de wrap pizza met tonijn gebruikte ik een blikje tonijn in water. Niet alles, maar dat is naar eigen inzicht. Vergeet niet dat de wrap dun is, dus dat het beleg ook niet overdadig hoeft. Verder zijn de ingrediënten:
- mozzarella
- een sjalotje
- snacktomaatjes
- oregano
- paprikapoeder
- kappertjes
Laat de tonijn uitlekken. Verdeel daarna eerst de tonijn over de saus. Daarna kun je de mozzarella er over scheuren. De snacktomaatjes en het sjalotje snijd je in ringetjes en verdeel je ook over je pizza wrap. Breng het op smaak met de oregano, kappertjes en paprikapoeder.
Wrappizza met ham
Helaas hadden we geen plakjes ham, dat vind ik toch lekkerder op een pizza, maar de hamblokjes waren een prima alternatief.
- ham blokjes naar wens
- sjalot
- snacktomaat
- mozzarella
- oregano
Ook voor deze versie van de wrap pizza snijd je de tomaatjes en het sjalotje in ringetjes. Verdeel de ham en mozzarella over de wrap en doe hetzelfde met de tomaat en ui. De oregano strooi je er naar smaak over. Dan kunnen de wraps de oven in. Natuurlijk moet je het even in de gaten houden, maar die van mij stonden allebei circa 12 minuten in de oven, daarna controleerde ik de kaas en bleek dat het nog iets langer mocht. Het werden uiteindelijk 15 minuten.
Er zijn tal van variaties mogelijk, daarom zal voor mij de wrap vaker de pizzabodem vervangen en zal ik meer gaan experimenteren met ingrediënten. Deze tomatensaus gaat ook een keer in een pitabroodje met een plakje Italiaanse rauwe ham en wat mozzarella, dat lijkt me fijne lunch
Hmmm, hij ziet er echt heel lekker uit zeg! Dat heb je creatief opgelost!
Dat ziet er goed uit Marjo! Zijn wraps alleen zacht of knapperig? want dat vind ik stiekem dan toch wel het lekkerst. Een dunne, knapperige pizza (net zoals de overheerlijke pizza’s van Grimaldi’s uit Brooklyn 😀
rory onlangs geplaatst…Heb jij ook zo’n zin in een kopje thee?
Voor een groot deel waren ze knapperig, misschien volgende keer tikje langer in de oven met folie er over. In het midden waren ze iets zachter (niet vochtig flapperig).