Zodra ze op zijn, moet René meteen nieuwe walnoten kopen. Het liefst begin ik de dag met een bakje yoghurt met walnoten en rozijnen met wat honing. Gewoon, omdat ik het zalig vind! Soms voeg ik wat fruit toe, of kies ik voor vruchtenyoghurt, zoals perzik. Ook als ik koolhydraat arm eet. Ook een witlofsalade met walnoten en wilde perzik is zalig. Je kunt heel gezond en lekker eten met walnoten! Qua koolhydraten is het voordeel dat walnoten langzame koolhydraten, de goede koolhydraten bevatten.
Walnoten bevatten daarnaast magnesium, vitamine E, eiwitten en omega-3 vetzuren. Rozijnen zitten vol antioxidanten (polyfenolen) en ook een lading vitaminen en mineralen. Echte goede-dingen-bommetjes dus! Behalve een heerlijk gezond ontbijt met walnoten, kun je heel veel lekkers maken met walnoten. Gezond en lekker eten met walnoten en soms iets minder gezond. Broodjes en salades, ze zijn fijn om allerlei lekkers mee te bakken en zalig als toetje.
Gezond en lekker eten met walnoten; witlofsalade met walnoten en perzik
Vandaag in dit blog één van de lekkerste witlof salades die er zijn en je kunt natuurlijk ontzettend varieren met witlof in je salade. Voor deze gezonde salade met witlof, grove mosterd, walnoten en feta heb je niet veel nodig. Althans; ik vind het wel meevallen.
twee stronkjes witlof
twee wilde perziken
rode ui
twee handjes walnoten
Voor de dressing
eetlepel honing
eetlepel citroensap
grote theelepel grove mosterd
scheut olijfolie
vier seizoenen peper
zeezout
Witlofsalade met walnoten en wilde perzik met honing mosterd dressing
Voor deze perzik/witlof salade begon ik met de dressing. Mosterd en honing is altijd een goede combinatie en past daarnaast ook geweldig bij het bittertje van de witlof. En dressing smaakt het lekkerst wanneer de smaken lekker in elkaar trekken. Meng de ingrediënten in een schaaltje en voeg naar smaak één of meer van de ingrediënten extra toe.
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en de harde bittere kern, snijd de stronkjes in reepjes en doe ze in een mooie schaal. Snipper de rode ui en voeg deze bij de witlof. Snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van de perzik en snijd het daarna in stukjes. De walnoten kun je gewoon met je vingers in kleinere stukjes breken.
Voor deze salade heb ik iets minder dan de helft van de feta gebruikt, maar dit kan natuurlijk naar wens. Ook deze sneed ik in kleine stukjes. Wanneer alle ingrediënten door elkaar geroerd in de schaal zitten, sprenkel je de dressing erover.
Deze heerlijke salade heeft als lunchgerecht niets nodig, voor het avondeten serveerde ik hem met in plakjes gesneden hamlapjes die ik gebakken heb in boter met peper en zout en voor het bakken ingesmeerd heb met wat grove mosterd.
Het leukste? Toen ik zei wat ik ging eten hoefde niemand de salade. Wel de walnoten en wilde perzik. Dat mocht alleen wanneer ze de hele salade aten en alleen wanneer er wat overbleef uiteraard, het was mijn avondeten. Eenmaal wat van de salade op het bord en wat happen genomen, hoorde ik alleen maar positieve geluiden om me heen. Volgende keer eten we deze salade dus met het hele gezin..
❥ Wat eet jij het allerliefst met walnoten? Ga je voor een zoet of hartig gerecht met walnoot?