Vegetarische stoof met linzen
In de keuken

Vegetarische stoof met linzen

Waar het me eerst heel lastig leek om vegetarisch te eten, komt het steeds makkelijker zo uit. Het mooie is dat deze linzenstoof zelfs zo om te zetten is naar een plantaardig gerecht in plaats van een vegetarisch stoofpotje, door in plaats van voor vegetarische balletjes voor courgette of tofu te kiezen. De geraspte kaas laat je dan sowieso achterwege. Deze vegetarische stoof met linzen is een variatie op de tip van een vriendin van me. 

Af en toe is het even zoeken naar nieuwe KHA recepten, waardoor ik de afgelopen week een berichtje op mijn facebookpagina plaatste voor tips. Dit is één van de tips die binnenkwam. Nadat ik het recept had gelezen, kon het volgens mij nog wel wat pit gebruiken. Helemaal omdat de kinderen deze keer niet mee zouden eten. Gelukkig had ik het niet te gekruid gemaakt, want ze waren toch nieuwsgierig naar de vegetarische balletjes en worstjes. Wanneer ik het voor ons vijven maken zou, dan kozen zij voor de worstjes, ik vond de balletjes lekkerder en zou de worstjes weg laten.

Ingrediënten Vegetarische stoof met linzen

Voor mijn versie van dit gerecht heb je nodig ( & ja, wij zijn fan van Jumbo #pickuppoint 😉 )

Vegetarische stoof met linzen, Vegetarische stoof met linzen, Bereiding Linzenstoof, stoofschotel met linzen, vegetarisch, vegetarische worstjes, Veggie Chef

• 2 Blikjes linzen
• 1 Blikje tomatenblokjes
• Vega balletjes
• Vega braadworstjes
• Pijnboompitten
• Oregano
• Verse Basilicum
• Kokosolie
• Knoflook
• Rode ui
• Paprikapoeder

Bereiding Linzenstoof

Gelukkig hoeft er geen vlees lang gaar te stoven en hoef je maar een paar kleine dingen te doen. Dat maakt dit gerecht makkelijk en snel klaar!

Vegetarische stoof met linzen, Bereiding Linzenstoof, stoofschotel met linzen, vegetarisch, vegetarische worstjes, Veggie Chef

Snipper de ui en snijd de knoflookteen fijn. Laat in een hapjespan de kokosolie smelten en bak hierin de ui en knoflook. Doe de vega worstjes en balletjes erbij. Goed omschudden, worstjes en balletjes even bruin bakken en warm laten worden.

Vegetarische stoof met linzen, Bereiding Linzenstoof, stoofschotel met linzen, vegetarisch, vegetarische worstjes, Veggie Chef

Voeg de linzen en de tomatenblokjes toe en roer dit door. Kruid het dan met de oregano, paprikapoeder en knip de basilicum er over. Laat dit lekker stoven.  Strooi er aan tafel eventueel pijnboompitten en kaas over.

❥ Easy, superlekker en kidsproof! Heb jij eigenlijk wel eens een recept van Mar-JoYa gemaakt? Zo ja, welke?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] Ik ben gek op kikkererwten, dat zou wel goed komen. Principieel denk ik wel altijd: je wilt geen vlees eten, waarom moet je het dan […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.