Het gemak én het feit dat ik het zo lekker vind, inspireerde met tot delen van dit gerecht dat ik afgelopen woensdag at. Om het mama’s helemaal makkelijk te maken voor op drukke dagen met wel wát gezond of vers. Het gerecht waar het om gaat at ik voor het eerst tijdens Wildnights in Wildlands. Het eerste kraampje dat ik zag, was die met Turkse pizza uit de hapjespan.
De manier waarop ik het daar kreeg was zo lekker dat ik het graag nog eens zo wilde eten. De Turkse pizza zelf was een eenvoudige kant en klare diepvries Turkse pizza, hij was zo lekker en perfect pittig, dat dat geen probleem was. Blijken ze die diepvries Turkse pizza’s gewoon bij Jumbo te hebben! Ze kunnen prima in de oven en dan later beleggen, maar voor mezelf maak ik ze liever anders. Dit omdat de rauwkost dan lekker blijft, inclusief de sla.
Turkse pizza uit de hapjespan
In het kraampje hadden ze een elektrische pan, thuis kwam de Turkse pizza uit de hapjespan. De bereiding duurt een aantal minuten. Lekker snel dus en makkelijk. Het voordeel van kinderen is dat ze het eten wat afgekoeld willen, dan kun je die voor hen eerst maken, daarna die voor de volwassenen . Je kunt er ook voor kiezen ze te delen, terwijl de andere in de pan ligt.
Ingrediënten snelle Turkse pizza
De ingredienten zijn net zo simpel als de bereiding. Turkse pizza van Lekker&Anders uit de diepvries gaan per 2 stuks, dus reken zelf even uit hoeveel je nodig hebt.
Verder beleg je de pizza met: rucola, komkommer, cherrytomaatjes en rode ui. De sla is een handje per pizza, de rest is naar keuze. Denk er om dat ze niet té vol moeten, je moet de lahmacun uiteraard nog wel op kunnen rollen, dat eet het makkelijkst.
Wat moet je doen?
Zet de hapjespan op het vuur en laat hem voorverwarmen. Wij hebben zo’n Tefal pan waarvan het rondje in het midden rood wordt. Ideaal. Snijd de tomaten in partjes, de komkommer in blokjes en snipper de ui.
Leg de diepvries lahmacun in de hapjes pan en laat hem even warm worden. Een minuut of twee. Doe dan het beleg naar verhouding op de pizza en doe het deksel op de pan. Zet de timer op drie minuten en laat de pizza warm worden. Dat is het! Eet smakelijk.
❥ Kook jij altijd vers, of maak je net als ik wel eens een combinatie tussen gezond en iets minder?