Zaterdag aten we een tortilla taart, een hartige taart van wraps. Eigenlijk zouden we gewoon wraps eten, met de ingrediënten in kommetjes en dan zelf beleggen. Ineens bedacht ik dat als alles kant en klaar op tafel kwam, het wel sneller zou gaan. Maar hoe dan. En ineens dacht in aan tortillataart!
Een heel simpel recept, met crème fraîche, gehakt en kaas, kaas en nog meer kaas, je moet wat als je geen geraspte kaas hebt. Ik gebruikte wat van de blokjes die standaard in de koelkast liggen en plakken, die we toevallig weer eens hadden voor op brood. Niet voor mij, want 48+, maar ik zou maar een klein stukje van de taart nemen, dus dat kon wel voor een keer. Ondanks dat we de wraps al zouden eten, deed ik er dit keer zo maar weer iets mee. Vooral omdat de plannen wijzigden, maar ook omdat dingen me ineens lekker leken, gaande weg.
Tortillataart
Uiteindelijk heb je het volgende nodig als je hem net zo maakt als ik, anders neem je gewoon geraspte kaas (20+ of mozzarella voor een magere variant zou ik volgende keer doen) overal waar ik met blokjes en plakken aan de slag ben. De plakken gaven wél zo’n heerlijke kleffe foute plakkerige gesmolten “slierten uit je mond” laag aan de taart en daar houd ik vreselijk van persoonlijk…comfort food deluxe.
Verpakking volkoren wraps
Gepelde Tomaat
Rode ui
3 blokjes oude kaas
3 Plakken kaas
Crème fraîche light
Kidneybonen (klein blikje)
Mais (klein blikje)
Mexicaanse kruiden ( yep, uit een zakje)
Oregano
Paprikapoeder
Kropje ijsbergsla
Komkommer
Tomaat
Bereidingswijze
Om deze Mexicaanse taart van wraps te maken heb je ook nog een ronde springvorm nodig van 22 cm. Voor je begint, verwarm je de oven voor op circa 200 graden ( hete lucht). Zet twee pannen op het vuur, één zonder en eentje met een beetje boter. In de ene pan bak je het gehakt rul met de tacokruiden. Snijd ondertussen de rode ui in stukjes en bak deze in de andere pan.
Snij de gepelde tomaten in kleine stukjes en doe deze bij het gehakt. Doe een beetje van de tomatensaus bij de uien en voeg hieraan de uitgelekte mais en kidneybonen toe. Leg onder in de springvorm een tortilla wrap en besmeer deze met crème fraîche. Verdeel daarover wat van het vleesmengsel. Daarop legde ik een plak kaas.
Daarna volgt een wrap, crème fraîche en wat van het groentemengsel en hierop verdeelde ik een blokje kaas, wat ik in kleine plakjes sneed. Dan weer een wrap met crème fraîche, vlees en kaas en eentje met crème fraîche, groente en kleine stukjes van een blokje kaas.
Als laatste beleg je weer een wrap met het crème fraîche en het vleesmengsel, maar zonder kaas, maar met een dot crème fraîche. Meng het laatste beetje groentemengsel, door het laatste beetje vleesmengsel en leg dit op de wrap, met wat crème fraîche.
Je eindigt met een wrap, waarop je (voor een beetje leuke aankleding, je laatste plak kaas in reepjes als een raster legt. Op de uiteinden van de reepjes leg je ter decoratie plakjes van het laatste kaasblokje. Strooi hierover wat paprikapoeder en oregano, omdat het lekker is en voor wat kleur.
Zet de taart 12 minuten in de oven, controleer dan of de kaas lekker gegrild is, zet hem anders nog zo’n drie minuten langer in de oven.
Terwijl de taart in de oven staat, snijd je de ijsbergsla in reepjes, de tomaat in partjes en de komkommer in plakjes. Dit zijn je bijgerechten.
Serveer de tortillataart in punten. Ik sneed er eerst vijf puntjes uit. De rest konden we eventueel later verdelen. De kommetjes met tomaat, sla en komkommer stonden gewoon op tafel.
❥ Eet smakelijk! Heb jij wel eens een tortillataart van wraps gemaakt, of had je er nog nooit van gehoord?