Valentijnstaart met hartjes
In de keuken

Taart met hartjes

Een roze fondant taart met hartjes! Wij combineerden Hartjestaart met de Schattebout cakejes uit Cakejes voor Prinsesjes. We maakten hem op een gewone zondag, maar met al het roze en de hartjes, deed het me zo denken aan Valentijnsdag maar dat is een tikje vroeg zo voor Kerst. Maar ach, gelukkig past roze met hartjes bij veel meer.

Moederdag, Vaderdag of gewoon zoals nu een taart met hartjes op een lieve zondag. Hij is zoet, zoeter zoetst, niet alleen het uiterlijk, ook de smaak, het glazuur springt gelukkig niet van je kiezen. Het was de derde keer dat ik met fondant werkte en voor het eerst dat ik biscuit maakte en de taart sneed en met vulling vulde. Achteraf had  ik over een aantal dingen ‘even na moeten denken’ en had ik ook een aantal dingen anders moeten doen, maar van mijn fouten, leer jij. Ik deed bijvoorbeeld op één helft van de taart de jam en deed daarop de botercrème.

De laag botercrème werd hierdoor veel te dik en was niet lekker uit te smeren. Ik vergat de bovenkant om te draaien, zodat de verkeerde kant besmeerd werd met de jam. Het fondant was snel te droog en kreeg daarom wat scheuren. Er is dus nog wat oefenen nodig, maar ik geloof niet dat mijn gezin dat heel erg vindt.

Taart met hartjes, roze fondant en botercrème

Voor de cupcakes had ik fondant nodig, wat ik over had, verwerkte ik in de taart. Dus het was roeien met de riemen die ik had. Daarom ben ik eigenlijk extra blij met het resultaat. Om het een geheel te laten zijn met de cupcakes, gebruikte ik dezelfde hartjes. Verder had ik de strooihartjes nog staan, dat was wel een uitkomst.

Ingrediënten

De lijst met ingrediënten en benodigdheden is geen lange, dat scheelt, maar je hebt misschien iet alles in huis, vandaar dat het niet echt een lastminute taart is. Gelukkig zijn overal de supermarkten steeds meer en steeds langer open, de ingrediënten zijn wel zo gehaald!

Taart met hartjes

voor het biscuit (springvorm 22/24 cm.)
• 4 eieren
• 150 gram suiker
• vanillearoma
• citroensap
• 90 gram bloem
• 30 gram maizena

voor de botercrème
• 200 gram poedersuiker
• 200 gram boter
• water

voor de afwerking
• roze fondant
• witte fondant
• strooihartjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de biscuit mix je de suiker, vanillearoma, het citroensap en de eieren heerlijk luchtig. Ik mixte ongeveer een kwartiertje in mijn staande mixer op een middelhoge stand. Daarna zeef je de bloem en maizena om deze door je mengsel te spatelen. Wees voorzichtig je wilt het zo luchtig mogelijk houden. Zet je biscuit in het midden van de oven en laat het in 30 tot 35 minuten gaar worden.

De botercrème maak je door het poedersuiker en boter te mengen tot een romige massa. Voeg af en toe een beetje water toe, maar denk er om, er kan altijd iets bij, maar niets meer uit. Ik verkeek me er op hoe lang het duurt. Mijn staande mixer heeft zo’n tien minuten gedraaid en had nog iets langer gemogen.

De afwerking


Snijd je biscuit doormidden en denk er om dat je de bovenkant even omdraait. Besmeer de ene kant met jam en de andere kant met een dunne (!!) laag botercrème. Leg de helften weer op elkaar. Je kunt, voor je de delen van elkaar haalt satéprikkers in de zijkant doen. In elke laag één op dezelfde plek. Je weet dan precies waar ze op elkaar moesten. Besmeer met de hele taart verder met de botercrème.

Van de fondant had ik iets te weinig. Ik had immers al wat voor de hartjes en rondje op de cupcakes gebruikt. Het waren kant en klare fondant van Jumbo met daarin 150 gram fondant. Aan die twee verpakkingen volledig had ik meer dan genoeg gehad. Ik mengde het witte dat ik nog had, met het roze, gewoon wat kneden, niet tot in perfectie gemengd of zo. Dit rolde ik uit tot een plak, zover als ik kon. Misschien had het zelfs nog iets dunner gekund.

Taart met hartjes

Puntjes op de i

De lap legde ik over de taart en dan komt het, mijn fondant scheurt altijd een beetje en er zitten altijd plooien in. Ik houd het op de charme van mijn amateurschap. Oké is goed genoeg. Soms moffel ik wat weg, maar dat heb ik nu gelaten. Er was één plek waar geen fondant zat, daar heb ik een extra hartje gedaan. De kleine hartjes zou ik een volgende keer vastmaken met glazuur (water en poedersuiker) in plaats van botercrème, maar het poedersuiker was op….

De hartjessteker die gebruikte voor de hartjes van de cupcakes, maakten ook de hartjes voor de taart.Omdat niet overal fondant zat tot de rand aan de onderkant, legde ik daar nog een wit randje om  heen. Je kunt dit natuurlijk ook heel mooi afwerken met een lintje.

De taart is best makkelijk en snel te maken en ook prima te doen met de kinderen. Extra leuk voor één van de speciale dagen van de liefde dus, of die gewone comfy en cozy zondag, samen ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.