Fingerlicking good stuff! Sticky Mexican Chicken! Het was weer een beetje van het dit, een beetje van het dat en maar zien waar we uit zouden komen. In mijn hoofd klonk het lekker en mijn smaakpapillen zagen de combi’s wel zitten. Dan zou het op het bord ook moeten smaken toch?
Je kunt de Sticky Mexican Chicken serveren met rijst en een Mexicaanse salade. Of koolhydraatarm met alleen de salade. Wij genoten dit keer weer van eten uit bakjes en ik serveerde er wraps bij, ook een groot succes bij de kinderen. Tortilla wraps zijn altijd een succes vind ik, veel variatie mogelijkheden en als zelfs de kinderen smullen van de verschillende ingrediënten, dan is het in mijn ogen een top gerecht. Maar eerst de kip. Of je nou voor kipreepjes, kipspiesjes, chickenwings of drumsticks kiest, de basis is hetzelfde.
Sticky Mexican Chicken
Voor Sticky Mexican Chicken voor 4 personen heb je het volgende nodig:
• olijfolie • honing • chilisaus • Mexicaanse kruiden • kipfilet (600 gram) • blikje tomatenpuree • scheut bakboter
Maak in een kom een pasta van de Mexicaanse kruiden, honing, chilisaus en de olijfolie. Snijd de kip in reepjes en meng de reepjes door de marinade. Laat dit even staan. Wanneer de marinade lekker ingetrokken is, verwarm dan een scheut bakboter in een koekepan of wok. Bak de kipreepjes gaar. Voeg op het laatst de tomatenpuree toe en meng dit goed met de kip, je kunt eventueel wat water toevoegen om het iets te verdunnen. Warm het mee en klaar is je Sticky Chicken.
Serveertips Sticky Mexican Chicken
Serveer het als spiesjes. Snijd de kip in blokjes in plaats van reepjes en rijg ze om en om met ananas aan een sateprikker.
Uiteraard combineert het ook heerlijk bij Oudhollandse broccoli en gebakken aardappeltjes. De chickenwings en drumsticks doen het ook prima op een BBQ.
Of serveer ze eens als onderdeel van een tapas-avond of bij de borrel als bite! Variatie genoeg en je hoeft het dus niet alleen bij de Mexicaanse keuken te houden ♥
Afbeelding sticky chicken via Shutterstock