Sticky chicken met rode kool
In de keuken

Sticky chicken met rode kool

Heerlijk vind ik het om met eten aan de slag te gaan. Als ik mijn ogen dicht doe, dan proef ik al hoe sommige smaken met elkaar gecombineerd proeven. Sommige combinaties verzin ik echter gewoon niet! Rode kool met ananas, ik had het niet bedacht. Tijdens mijn zoektocht naar magere recepten kwam ik het wel ergens tegen. Ook zag ik iets met sticky chicken met rode kool en diezelfde ananas. Helaas had ik niet alles in huis voor dat gerecht. 

Toevallig wel veel. Ik laat René af en toe wat dingen meenemen op voorraad of leg iets wat over is in de vriezer. Ik besloot zelf wat te proberen met de dingen die ik wel had.  En het was wederom een geslaagd experiment. Bij mijn ‘recepten’ vraag ik ook altijd wat uitproberen van jou. Ik hoop dat je dat aandurft, want er komen de lekkerste dingen uit voort. Doordat ik eten klaarmaak op gevoel, kan ik nooit precies vertellen hoe veel er in gegaan is.
Daar komt jouw vertrouwen op jezelf te voorschijn. Doe maar gewoon, op jou gevoel, komt vast goed! Laat je door mij alleen maar inspireren.

Sticky chicken met rode kool

Behalve de rode kool met ananas zou ik de rest van de combinatie ook niet snel gemaakt hebben. Behalve rode kool en ananas, heb je nog wraps en kip nodig, de dijen er van om precies te zijn. Achteraf had ik er misschien nog wat kokos over kunnen doen. Ik zet het niet in het lijstje, maar neem het mee als optie.

• Rode kool (ik gebruikte een halve zak, kant en klaar gesneden)
• Rode ui
• Ananas
• Pijnboompitten
• Kippendijen (circa 2 per persoon)
• Volkoren tortilla wraps

Voor de marinade

• Sweet Chilisaus
• Honing
• Bruine basterdsuiker
• Olie
• Gemberpoeder
• Citroenpeper
• Knoflookpoeder

Bereidingswijze

• Snijd de kippendijen in stukjes en maak een marinade van de genoemde ingrediënten. Voor de basterdsuiker gebruikte ik een kleine dessertlepel. Van de honing en chilisaus ging er een flinke scheut in de marinade. Wat betreft de kruiden, ga uit van wat meer dan een snuf. Ga voor de olie uit van een halve eetlepel. Laat de kip lekker lang trekken in de marinade.

• Meng in een kom de rode kool met de ananas. De ananas stukjes sneed ik in vieren. Snijd de rode ui in stukjes en doe dit ook door de salade.

• Bak de kip in een wokpan gaar en lekker knapperig, door de basterdsuiker en honing komt er een zalig sticky gekarameliseerd laagje over de kip.

• Leg de wrap op een bord, beleg met hem met de rode kool salade en verdeel hierover de kip. Garneer de wrap met de pijnboompitjes.

Doordat ik een aantal gerechten en ingrediënten zomaar samenvoegde, bleek dat ik geen saus had. Ik dacht dat dit ook echt zou missen, maar de sticky chicken met rode kool en de combinatie van de rest van de ingrediënten geven zoveel smaak, dat dit echt meer dan voldoende is ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.