René en ik zijn al zo lang ik me kan herinneren gek op pasta. Van een uitgebreid pastagerecht met alles erop en eraan, tot een eenvoudige spaghetti met weinig, maar wel hele smaakvolle ingrediënten. Deze snelle makkelijke pasta met groente is hier een mooi voorbeeld van. Voordeel van smaakvolle pasta’s is dat het ook snel op tafel staat. Ideaal voor drukke mama’s.
Brocoli is vaak mijn go to bij een snelle makkelijke pasta met groente. Gekookt in bouillon is het een enorme smaakversterker. Ook uien zijn een groente die praktisch overal bij past. Voor een zoetere variant kies je voor een heerlijk rode ui. Natuurlijk kun je ook voor andere of extra groenten kiezen, deze basis is in ieder geval genoeg voor een gezonde en zalige maaltijd. In ieder geval is het een makkelijke manier om kinderen groente te laten eten.
Benodigdheden makkelijke pasta met groente
Pasta naar keuze – broccoli – uien – pijnboompitten – flinterdunne rauwe ham – Parmezaanse kaas – rucola – groentebouillonblokje – Italiaanse kruiden – peper&zout
Wat moet je doen?
Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze, maar laat ze wel knapperig. Gooi de broccoli in een vergiet
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in water mét het bouillonblokje. Doe het als het gaar is in het vergiet bij de broccoli en hussel dit vast door elkaar
In een koekenpan rooster je ondertussen de pijnboompitjes, doe ze als ze klaar zijn in een bakje. Bij het opmaken van de borden, heb je er per bord een paar nodig. De rest kan op tafel. Ieder kan aan tafel naar wens nog extra pijnboompitjes over zijn eten doen
Fruit in de pan waar de pasta en de broccoli in gekookt zijn een uitje samen met de Italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout
Voeg de pasta en de broccoli weer toe aan de uitjes in de pan en roer door elkaar.
Op de borden verdeel je in de tussentijd de rucola, ham, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Druppel er olijfolie over en bestrooi eventueel met peper of zout. Hier overheen schep je de pasta met de broccoli.
Serveersuggestie
Deze snelle pasta smaakt extra zomers en specialer met een fijne wijn én dit supersnelle heerlijke bijgerecht: bak een stokbroodje af in de oven óf koop er eentje kant en klaar. Meng in een bakje: olijfolie, vierseizoenenpeper en zeezout.
Serveer het bakje op een plankje met het stokbrood ernaast. Dip de plakjes stokbrood in het oliemengsel, easy peasy does it! Eet smakelijk! Laat je me weten wat je vond van deze snelle, makkelijke pasta met groenten?