Servero appelmoes
In de keuken

Servero appelmoes

Ken je dat? Zo’n mevrouw die in de supermarkt dingen laat proeven? Een tijd geleden was ik met Elynn bij onze buurtsuper en daar stond er eentje. Een slimme tante ook. Met appelmoes. De beste appelmoes zelfs. Volgens haar dan en alleen gemaakt van de allerzoetste appeltjes. Servero appelmoes om precies te zijn. 

Verder hélèmaal niks, beloofde ze, want door die allerzoetste appeltjes, hoefde er geen suiker bij. Er hoeft eigenlijk gewoon helemaal niets bij. En in een wereld waarin ik graag makkelijk eet en me niet geroepen voel om elk potje appelmoes zelf te maken, is dit erg welkom. Mede omdat dit ook een wereld is waar je kinderen dagelijks ongemerkt 25 suikerklontjes geeft, dankzij alle verborgen suikers. Want als er zelfs in je vleeswaren toegevoegde suiker zit, is dat ook best heel bijzonder toch? Nu ben ik helaas niet een moeder die daar genoeg op let. Helaas kun je niet elk etiket geloven, want bijvoorbeeld heel gek; het bestuur van de Stichting Ik Kies Bewust (van het ”gezondere keuze” vinkje, weet je wel) wordt onder andere gevormd door Unilever en AH. Food for thought toch?

Servero appelmoes

Maar goed, de appelmoes van Servero. Elynn mocht proeven, ik ook, maar ik vond 11.00 uur ’s ochtends niet echt een appelmoestijdstip. Daarom mocht zij later nog zo’n mini proefbekertje. De tweede keer kreeg ze een bekertje met appelmoes met stukjes. Of ze het lekker vond? Heerlijk! Of ze wel een potje mee naar huis wilde? Well played, miss Appelmoes, well played. Een potje was nu in de aanbieding, voor maar één euro. “Doe maar dan”, hoorde ik mezelf zeggen. Iets met choose your battles én zelf ook wel nieuwsgierig.

Is het echt zo lekker

En nadat ik zelf geproefd heb ben ik om. Echt om! Nogmaals ik zit niet zo boven op het suiker zoals ik zou moeten qua onze gezondheid, maar wil er wel bewuster mee omgaan.

Servero appelmoesDe lekker smaak, die normaal verloren gaat door het lange koken van de appels, wordt weer verbeterd door het toevoegen van suiker. Door de unieke manier van appelmoes maken van Servero, waarbij een mix van de zoetste appeltjes veel korter wordt verhit, blijft de smaak én de textuur behouden, zonder toevoeging van nog meer suiker. Verder ben ik heel tiepelzinnig qua structuur en mondgevoel.

De appelmoes is oprecht frisser dan andere appelmoes, de structuur is perfect, vol maar niet te vol en niet waterig.  Qua prijs was het verschil volgens René iets van dertig cent, voor iets minder inhoud. Wel een inhoud waar we genoeg aan hebben en niets van weggooien. Persoonlijk vind ik de perfecte combinatie van zoet en fris, plus het gebrek aan extra overbodige suikers dat prijsverschil wel waard.

Toch blijft het gek dat we in een wereld leven waarin gezond veelal duurder is dan ongezond, terwijl ongezond leven, de maatschappij uiteindelijk meer kost, maar dat is een andere discussie. Wat doe jij om gezonder te eten ♥

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Marian Zw zegt:

    Ik had hem laatst ook voor het eerst, ook in de aanbieding, ik vond het inderdaad veel lekkerder. Gewone appelmoes heeft vaak een nare bijsmaak van het lange koken. Deze was echt heerlijk fris. De met stukjes hebben we nog niet gehad, misschien is dat iets voor de volgende keer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.