Als we Gado Gado maken op onze manier, dan eten zelfs de kinderen er heerlijk in. Het is misschien niet de officiële manier. Die ken ik namelijk niet. En eigenlijk is het ook niet de onze, maar die van Bianca. Het is een recept voor simpele Gado Gado. Toen we een weekend weg waren met de schoonfamilie maakte de nicht van René dit de eerste avond. En we hebben genoten! Wat een heerlijkheid.
Dit recept voor simpele Gado Gado is dus ook nog eens heel erg kindproof en vol groente en met wat fruit! Wat wil je nog meer? Mijn kinderen zijn op zich geen lastige eters, maar hebben allebei wel fases van slecht eten of enorme voorkeur voor een of twee gerechten.Dit hebben we al even niet gegeten, dus de boodschappen moeten binnenkort maar even weer op het lijstje, ik krijg er spontaan zin in!
Recept voor simpele Gado Gado
Wat heb je nodig voor dit recept voor simpele Gado Gado? Niet eens zoveel, dat maakt het mede zo eenvoudig. Het is even logisch werken, maar dan is het echt simpel. Gado Gado saus kun je waarschijnlijk veel lekkerder, veel verser zelf maken, maar gemak dient de mens toch?
Benodigdheden voor vier personen
Rijst in zakjes – 500 gram sperzieboontjes – zes eieren (of meer naar smaak) – blikje ananasstukjes – 1 bakje taugé – 4 kipfilets – zakje Gado Gado saus van de poelier – eventueel tomaat
Waarom rijst in zakjes? Gewone rijst kan ook prima, maar bij dit gerecht vind ik de zakjes gewoon lekkerder. De rijst in zakjes van de supermarkt komen het dichtst in de buurt van de kleefrijst, lontong. Die hebben ze meestal niet in de supermarkt.
Voor de salade
De salade is door de sambal misschien iets minder kindproof, maar voor de volwassenen een heerlijk bijgerecht. Voor de kinderen kun je de komkommer in kleine stukjes snijden en op het bord meeserveren.
Komkommer – knoflook – sambal – rode ui – suiker – azijn – water – gefruite uitjes – een beetje olie
Bereidingswijze Komkommersalade
Ik begin altijd met de komkommersalade, dan kunnen de smaken hiervan alvast lekker in trekken. Wacht wel met de gefruite uitjes, deze voeg je vlak voor het serveren toe.
• Schil de komkommer, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem in kleine halve maantjes
• Meng in een kom een theelepel sambal brandal (anderhalf mag ook, als je van pittig houdt) en op gevoel suiker (flinke schep), azijn (klein scheutje) olie (klein scheutje) en wat water (eetlepel) toe.
• Snipper de rode ui en voeg deze toe aan het mengsel.
• Voeg de komkommer toe en meng het goed door elkaar.
Bereidingswijze simpele Gado Gado
• Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar.
• Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
• Kook de eieren zodat ze hardgekookt zijn.
• Bak de kip in wat boter of olie met wat peper en zout. Maak in de pan met kip de Gado Gado saus zoals de verpakking aangeeft.
• Open de zakjes rijst en verdeel dit over de borden, schep hierop de kip en saus en garneer met boontjes, ananas, taugé en de stukjes ei.
Serveer met kroepoek en seroendeng en eet smakelijk! Heb jij een recept om de saus eenvoudig en lekker zelf te maken, dan hoor ik dat heel graag! Wanneer je hem mailt, dan deel ik hem op het blog, achterlaten in de reacties mag natuurlijk ook!
Heb al vaker over het gerecht gehoord, maar nog nooit gegeten of gekookt. Dat moet nu toch een keertje gaan lukken.
Patricia onlangs geplaatst…Droom de gekste dingen sinds ik zwanger ben
Echt doen hoor, heerlijk! Laat je weten wat je er van vond?
Fijne jaarwisseling en een fijne zwangerschap <3