Ovenschotel met kip, vadouvan en groente
In de keuken

Ovenschotel met kip, Vadouvan en groente

Zoals je misschien weet ben ik fan van het pick-up point van Jumbo. Afhalen terwijl het voor je ingepakt is, decadenter wordt het niet hier op het platteland. Vooral mijn man geniet van het praktische gedeelte, die gaat over de weekboodschappen, ik vind vooral de gratis producten top. Niet alleen omdat ik nou eenmaal een Nederlander ben, maar ook omdat je de kans krijgt eens wat anders te proberen. Zo kregen we een paar keer een zakje specerijen van Verstegen, waaronder Vadouvan.

Ik ging er mee aan de slag en maakte een Ovenschotel met kip, Vadouvan en groente. Het werd een gerecht waar ik maar iets pakte wat ik in huis had en er weer iets enorm lekkers op tafel kwam. Ik houd van ovenschotels. Het is trow it in en pull it out en klaar. Ongeveer. Dit ook. In de tijd dat de oven warm wordt kun je alles snijden. De kip moet langer in de oven als de groente. Ik los dat meestal op door het vlees in de schaal te doen voor een kwartier ongeveer, daarna haal ik het er uit, doe de groente er in en leg het vlees er weer op.

Ovenschotel met kip, Vadouvan en groente

Mijn ingrediënten zijn altijd een gevalletje pak’em beet, ongeveer op gevoel. Ik weet dat het lastig is, maar durf en wees niet bang. Mijn moeder zei vaak: “er kan altijd nog iets bij’. En dat houd ik dus altijd maar aan.  Ga er maar van uit dat dit voor mezelf was en dat er over was. Eén of twee dijen per persoon, zo’n twee ons groente per persoon, en van de kruiden heb je echt maar twee/drie theelepels per dij nodig.

Broccoli  – Tomaten – zakje Vadouvan van Verstegen – Hüttenkäse – Kippendijen – Worteltjes – Olijfolie – Kikkererwten – Rode ui

Ovenschotel met kip, Vadouvan en groenteBereiding

Vergeet niet redelijk ver voor je begint de oven voor te verwarmen op 200 graden. De groente hoef je niet voor te koken namelijk en het vlees hoeft niet eerst te marineren.

• Doe in een kom de theelepels Vadouvan en de kippendijen. Ik heb het geluk dat ik het fantastische jaren 70 bakje van oma heb gekregen. Deksel er op en schudden maar, omscheppen met een lepel of vork of zo, werkt natuurlijk ook prima.

• Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en leg de kippendijen er in. Zet de kippendijen zo’n tien minuten tot een kwartier in de oven,

• Snijd de broccoli, tomaat en wortel in hapklare stukken en snipper de ui. Open vast het blikje kikkererwten en giet ze af

• Wanneer de tien minuten tot een kwartier om zijn, haal dan de kip uit de oven en leg de dijen op een bord. Verdeel de groenten over de ovenschaal en leg de dijen er weer op. Zet de schaal nog ongeveer een kwartier in de oven.

Ovenschotel met kip, Vadouvan en groente

• Schep het groentemengsel op een bord en leg er een kippendij bovenop of naast. Schep er naar wens hüttenkäse over. Omdat ik kookte met wat er in de kast lag, heb ik deze groenten gebruikt, maar je kunt er heel goed mee varieren. Denk aan alleen een bonen mix bijvoorbeeld.

Bedankt voor de Vadouvan Jumbo! Heb jij wel eens gekookt met dit kruidenmengsel en heb jij nog Vadouvan recepten? Laat het weten in de reacties ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.