Het eerste Weightwatchers recept wat ik maakte. Een makkelijke ovenschotel met broccoli en bloemkool. En werkelijk waar, het was een groot succes. Een bijna lege ovenschaal was het resultaat en dat door ons alle vijf. Ook de dreumes bleef roepen om een volgende hap!! Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Hij is best kieskeurig. Daarnaast eet hij niet altijd met de pot mee, omdat wij vaak nogal gekruid eten. Ik had niet eens tijd om een goede voor foto te maken….
Er waren eigenlijk maar drie stappen. Ik ging er van uit dat het dus snel klaar zou zijn. Dát bleek iets tegen te vallen, maar nu ik het recept door heb, kan ik het volgende keer echt sneller. En met een pan minder. Vaak vergeet ik ook de oventijd mee te tellen trouwens. Het voordeel van dit gerecht vind ik dat er heel veel ruimte is voor groente. Zowel om meer groente toe te voegen en zelfs de saus is van groente gemaakt! Verborgen groenten zijn weer handig voor de groenteweigeraars. Verder kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld met worteltjes wat meer kleur en zoet toe te voegen.
Misschien vind je dit ook lekker • BROCCOLI COURGETTE SOEP •
Makkelijke ovenschotel met broccoli en bloemkool
In het oorspronkelijk recept voor deze ovenschotel stond bij de ingrediënten Americain Nature of zo. Ik vermoedde tartaar, maar wist het niet zeker. Daarbij vind René dat meestal smakeloos en saai. Hier ben ik dus iets van afgeweken en heb gekozen voor verse hamburgers. Of dat deze Weightwatchers ovenschotel meteen onwijs veel slechter maakt, dat heb ik niet uitgezocht. Het zal in ieder geval iets minder WW-flex proof zijn. Hieronder vind je mijn versie (passend bij mijn manier van koken) van het gerecht.
Ingrediënten ovenschotel
De onderstaande ingrediënten zijn op basis van twee personen.
• 400 gram voorgekookte aardappelen
• 250 gram bloemkool
• 250 gram broccoli
• verse hamburgers van Jumbo (1 per persoon)
• peper en zout
• olie om de hamburgers te bakken
• half runderbouillonblokje
• 70 gram mager yoghurt
• 1 ei
• 15 gram havervlokken, ik ging voor de kleine versie
• bieslook ter garnering
• nootmuskaat naar wens
• blender/keukenmachine, grote kom
Ik liet zelf de nootmuskaat achterwege, wegens picky gezinsleden. Grappig genoeg vonden ook Thomas en Elynn het erg lekker. Op deze manier konden we wel zelf bepalen hoe veel er over heen moest. Ook de bieslook is ter garnering en had ik op tafel gezet, zodat iedereen ook dat naar wens kon toevoegen.
Nog meer recepten? • BEST GELEZEN 2016 •
Bereiding ovenschotel brocolli en bloemkool
• Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan met genoeg water voor 200 ml. bouillon. Zet een grote kom klaar
• Bak de hamburgers in een beetje olie, met wat peper en zout, gaar. Als de hamburgers klaar zijn snijd je ze in stukjes en meng je ze door de groenten en aardappels
• Kook de aardappelen snel nog een beetje meer gaar in de magnetron, daarna snijd je ze in plakjes en doe ze in de kom
• De broccoli en bloemkool kook je in een pan en daarna schep je de helft de kom. De andere helft gaat in de blender. Van het water maak je 200 ml. bouillon (gooi eventueel wat water uit de pan). Ook dit doe je in de blender.
•Voeg de magere yoghurt toe aan het mengsel in de blender, eventueel kun je hier wat bieslook en nootmuskaat bij in doen. Ook het ei gaat hier bij in. Dit mengsel kan er bij in de kom en roer je door
Vooral dit laatste vond ik nog van te voren een beetje een vies idee en heb ik ook maar niet aan man en kinderen verteld. Ze hoeven niet alles te weten. Eenmaal uit de oven zag het er prima uit. Niet zoals op het plaatje, maar dat overkomt me wel vaker. De ovenschaal gaat zo’n twintig minuten de oven in. Wanneer ik een ovengerecht maak, check ik tussentijds of het nog goed gaat. Voordeel is dat de ingrediënten al gaar zijn, voor ze de oven in gaan.
❥ René opperde nog om er volgende keer wat kaas over te strooien, voor een knapperig laagje kun je dan wat paneermeel mengen door de magere geraspte kaas. Uiteraard kost dat je extra smartpoints, maar daar kun je met WW-flex prima rekening mee houden óf je beweegt een beetje meer die dag.