Het recept van de komkommersalade zat ooit aan de binnenkant van een Conimex product. Volgens mij van één van de boemboe’s in hun assortiment. Het recept ben ik kwijtgeraakt, maar gelukkig ken ik het aardig uit mijn hoofd. Het is fris, maar ook een tikje pittig. En het past eigenlijk bij elk Oosters geïnspireerd gerecht! Dus ook bij de wok noodles met kip en Oosterse komkommersalade.
De woknoodles zijn hier meestal een succes bij alle kinderen. “Mama’s sliertjes” heten ze als ik ze op de oude vertrouwde manier maak. Zoals de Sonja Bakker rijst met komkommer en bosuitjes en sojasaus. Ik had het iets anders in mijn hoofd dan hoe we het uiteindelijk aten. Dit kwam doordat ik te laat doorhad dat René diepvries boontjes mee had genomen. Mee wokken zou nog te lang duren. Gelukkig had ik prei bewaard van de nasi met frikandel van zaterdag.
Wok noodles met kip en Oosterse komkommersalade
Voor dit weekmenu moest er iets Oosters bij, want dat is het lievelingseten van mijn man. De sliertjes lagen voor de hand, omdat ik graag wilde dat de kinderen ook gewoon mee zouden eten.
Ingrediënten
Er is niet veel vers voor nodig dus René kon de ingrediënten gewoon zondag allemaal al kopen.
Noodles met kip
Kipfilet
Worteltjes julienne
Prei
Pinda’s
Rode ui
Gekookt ei (minimaal 1 per persoon)
Voor de marinade
Sesamzaad
Gembersiroop
Ketjap Manis
Zonnebloemolie
Oestersaus
Oosterse Komkommersalade
Komkommer
Sambal brandal
Rode ui
Suiker
Citroensap
Knoflook
Gefruite uitjes
Zout
Voor de salade schil je de komkommer(s) en verwijder je met een theelepel de zaadlijsten
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in halve maantjes
Snijd en snipper de knoflook en rode ui(en)
Maak een dressing van de zonnebloemolie, sambal brandal, suiker, citroensap, knoflook en een snufje zout in een grote kom
Roer de komkommer er door en strooi er op je bord gefruite uitjes over
Bereiden kip en noodles
Let op dat je de kip minimaal een kwartier voor je gaat koken in de marinade moet zetten
Maak de marinade door de ingrediënten te mengen in een kom
Snijd de kip in stukjes en voeg toe. Laat dit zo lang mogelijk staan
Kook de eieren en pel ze. Snijd ze in parten
!! De rest moet allemaal in 1x door en vlak voor het serveren !!
Bak de kip gaar. Snipper de rode ui en maak de pinda’s fijner. Voeg de rode ui en pinda’s toe aan de kip, roer door en laat warm worden
Doe er naar wens nog wat gembersiroop, ketjap en oestersaus doorheen
Snijd de prei en doe dit in een kommetje, dit strooi je rauw over je noodles op je bord
Maak de noodles volgens de beschrijving op de verpakking
Gooi de wortel julienne door het kip mengsel en roer even door
♥ Schep noodles op een bord en verdeel er het kipmengsel over. Leg er de partjes ei bij. De komkommersalade, gefruite uitjes en prei zet je als bijgerecht op tafel. Echt lekker wordt het met emping en kroepoek erbij 😉