In de keuken

Noodles met kip en Oosterse komkommersalade

Het recept van de komkommersalade zat ooit aan de binnenkant van een Conimex product. Volgens mij van één van de boemboe’s in hun assortiment. Het recept ben ik kwijtgeraakt, maar gelukkig ken ik het aardig uit mijn hoofd. Het is fris, maar ook een tikje pittig. En het past eigenlijk bij elk Oosters geïnspireerd gerecht! Dus ook bij de wok noodles met kip en Oosterse komkommersalade.

De woknoodles zijn hier meestal een succes bij alle kinderen. “Mama’s sliertjes” heten ze als ik ze op de oude vertrouwde manier maak. Zoals de Sonja Bakker rijst met komkommer en bosuitjes en sojasaus. Ik had het iets anders in mijn hoofd dan hoe we het uiteindelijk aten. Dit kwam doordat ik te laat doorhad dat René diepvries boontjes mee had genomen. Mee wokken zou nog te lang duren. Gelukkig had ik prei bewaard van de nasi met frikandel van zaterdag.

Wok noodles met kip en Oosterse komkommersalade

Voor dit weekmenu moest er iets Oosters bij, want dat is het lievelingseten van mijn man. De sliertjes lagen voor de hand, omdat ik graag wilde dat de kinderen ook gewoon mee zouden eten.

Ingrediënten

Er is niet veel vers voor nodig dus René kon de ingrediënten gewoon zondag allemaal al kopen.

Noodles met kip

Kipfilet

Worteltjes julienne

Prei

Pinda’s

Rode ui

Gekookt ei (minimaal 1 per persoon)

Noodles met kip en Oosterse komkommersalade

Voor de marinade

Sesamzaad

Gembersiroop

Ketjap Manis

Zonnebloemolie

Oestersaus

Oosterse Komkommersalade

Komkommer

Sambal brandal

Rode ui

Suiker

Citroensap

Knoflook

Gefruite uitjes

Zout

Noodles met kip en Oosterse komkommersalade

Voor de salade schil je de komkommer(s) en verwijder je met een theelepel de zaadlijsten

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in halve maantjes

Snijd en snipper de knoflook en rode ui(en)

Maak een dressing van de zonnebloemolie, sambal brandal, suiker, citroensap, knoflook en een snufje zout in een grote kom

Roer de komkommer er door en strooi er op je bord gefruite uitjes over

Bereiden kip en noodles

Let op dat je de kip minimaal een kwartier voor je gaat koken in de marinade moet zetten

Maak de marinade door de ingrediënten te mengen in een kom

Snijd de kip in stukjes en voeg toe. Laat dit zo lang mogelijk staan

Kook de eieren en pel ze. Snijd ze in parten

!! De rest moet allemaal in 1x door en vlak voor het serveren !!

Bak de kip gaar. Snipper de rode ui en maak de pinda’s fijner. Voeg de rode ui en pinda’s toe aan de kip, roer door en laat warm worden

Doe er naar wens nog wat gembersiroop, ketjap en oestersaus doorheen

Snijd de prei en doe dit in een kommetje, dit strooi je rauw over je noodles op je bord

Maak de noodles volgens de beschrijving op de verpakking

Gooi de wortel julienne door het kip mengsel en roer even door

♥  Schep noodles op een bord en verdeel er het kipmengsel over. Leg er de partjes ei bij. De komkommersalade, gefruite uitjes en prei zet je als bijgerecht op tafel. Echt lekker wordt het met emping en kroepoek erbij 😉

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.