Mugcake met havermout en banaan, kaneel, siroop, stemgember
In de keuken

Mugcake met havermout en banaan

Voor de lunch was ik op zoek naar iets lichts, maar ook naar iets wat een beetje zou vullen. Een combinatie tussen hartig en zoet, maar ook met niet te veel WW smartpoints. Bij voorkeur ook nog met wat eiwitten. Even geen maiswafels, yoghurt of roerei. Na wat zoeken in de kasten en op Google, werd het een mugcake met havermout en banaan.

Geen idee hoe het smaken zou, want ik heb het nog nooit gehad. Als het niets zou zijn, kon het zo de prullenbak in en zou ik weer een bakje yoghurt met walnoot, appel en rozijnen eten. Ook een aanrader trouwens! Maar goed, de ingrediënten voor een mugcake had ik in ieder geval in huis. Met twee minuten in de magnetron zou het klaar zijn, dus nog een snelle lunch ook. Ik hou er van!

Koolhydraatarm

Naast WW, of beter gezegd tijdens het volgen van Weightwatchers, eet ik zoveel mogelijk koolhydraatarm. Je zou zeggen dat de mugcake met havermout en banaan hier niet binnen past. Havermout bestaat voor een groot gedeelte uit koolhydraten. Het is echter de gezonde versie. Complexe koolhydraten worden langzaam omgezet in energie. Dit betekent dat je geen grote pieken hebt in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor is het heel goed te eten als je wilt afvallen, omdat je langer verzadigd blijft.

Mugcake met havermout en banaan

Behalve de magnetron heb je verder nog een kopje of mokje nodig, hence de “mugcake”. De ingrediënten zijn:

mugcake ingredienten Mugcake met havermout en banaan

Havermout ( 4 el.) – ei (1) – banaan (1) – honing – stemgember – kaneel & zout – een beetje boter (halvarine) – eventueel stemgember

Voor dit recept kwam mijn Tupperware molentje weer goed van pas. Ik deed eerst de banaan er in en pureerde deze. Het kan prima met een vork als je dit apparaatje niet hebt.

Mugcake met havermout en banaan

Daarna voegde ik het ei toe en roerde deze er door heen. Hierna deed ik de vier eetlepels havermout er bij, wat siroop van de stemgember en kaneel & zout.

Het kopje heb ik ingevet met mijn vinger en de boter. Daarna deed ik het mengsel er in. Zet het kopje voor 2 minuten in de magnetron. Ik liet de magnetron op 900 watt staan. De honing verdeelde ik er over en liet ik er lekker intrekken…..

Mugcake met havermout en banaan

Mugcake met banaan variatie

Volgende keer ga ik er zeker wat mee variëren. Deze keer gebruikte ik alleen wat siroop van de stemgember, volgende keer doe ik er ook een stukje gember door. Wat me nu ook al heerlijk lijkt, is het toevoegen blauwe bessen, deze zijn altijd een goede combinatie met banaan.

Of wat dacht je van een combinatie gebaseerd op Ben&Jerry’s Chunky Monkey? Een paar stukjes pure chocolade en walnoten. Pecannoten en karamel klinkt ook goddelijk, het wordt dan wel een iets minder magere versie.

❥ Ik zou het heel leuk vinden om jouw ervaringen met mijn recepten te horen. Laat je het weten wanneer je deze eenvoudige lunch hebt gemaakt?

 


 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] de koolhydraten niet. Ik skip ze gewoon, zo veel mogelijk om zo koolhydraat arm te eten. Behalve de goede koolhyraten trouwens, die eet ik wel. Zo ook in deze zalige salade met geitenkaas en vijgen. De combinatie van […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.