Behalve dat ik heel blij word van haken, knippen, plakken, schrijven & sieraden maken, kook ik ontzettend graag. Vanavond heb ik manlief niet veel horen praten, wel 2x zien opscheppen, het moet dus geslaagd zijn, deze makkelijke maaltijd met kip en bloemkool.
Het was een beetje van mezelf een beetje van de paleo-recepten app en her-en-der bloemkool-blog-recepten combineren en tadaaaaa je serveert zo maar een makkelijke maaltijd met kip en bloemkool.
Makkelijke maaltijd met kip en bloemkool
Je kunt de bloemkool zoals in dit recept voor bloemkool en aardappeltjes uit de oven, de bloemkool met een plastic zak kruiden. Het hoeft niet. Daarom staat er in de ingrediënten lijst een plastic zak en in de instructies niet. Het kruiden met een zak is voor de kinderen natuurlijk wel leuker! Just Saying.
MAKKELIJKE MAALTIJD MET KIP EN BLOEMKOOL
Een makkelijk snel klaar recept, & de oven doet het meeste werk ♥
- 1 bloemkool
- 1 doosje cherrytomaat
- 1 bosje verse peterselie
- 1 theelepel tijm
- 1 zakje pijnboompitten
- 2 grote kipfilets
- 1,5 ons ontbijtspek
- Spaghetti
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- olijfolie
- peper & zout
- 1 bouillonblokje groente
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bloemkool en snijd deze in roosjes, vermeng ze in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en de kerrie- en paprikapoeder
De kipfilet snijd je in kleine stukjes en omwikkel je met spek. Leg de kipblokjes in een andere ovenschaal. Hierover heen leg je de verse tijm.
Beide ovenschalen zet je circa een half uur in de oven. Roer de bloemkool en keer de kipblokjes met spek halverwege.
Snijd de tomaatjes en peterselie en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing mét een bouillonblokje in het water. Daarna serveer je de pasta in een schaal, met wat olijfolie er over gesprenkeld. Daarover strooi je de tomaten en peterselie.
De pijnboompitjes kun je bakken voor wat meer smaak en serveer ik er altijd apart bij. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel je wilt en er blijft niets achter als er pasta over blijft.
Serveer de pasta, met de in de oven gebakken bloemkool en de kip-in-een-jasje-van-spek. Wil ik er echt een etentje van maken, serveer ik als bijgerecht stokbrood met tapenade en kruidenboter. Voor vanavond of morgen wens ik je in ieder geval alvast “Smakelijk Eten”!
[…] in combinatie met de gerechten die ik hier […]