Wanneer ik mager eet, wil ik ook graag afwisseling. Van mijn moeder hoorde ik voor het eerst over lijnzaadcrackers. Je maakt ze door lijnzaad met water te mengen tot een soort van beslagprutje en dit in de oven te doen. Zij vond het wel een succes. Ik was enigszins sceptisch. De recepten die ik vond, voor lijnzaadcrackers, vond ik vooral saai. Maar koolhydraatarme crackers voor mijn koolhydraat arme dagen? Dat was wel een uitkomst! Ik ging voor Lijnzaadcrackers met een Italiaanse twist.
Wil jij ook zelf lijnzaadcrackers maken? Lees dan vooral verder. Met een beetje smeerkaas of hüttenkäse was de koolhydraatarme lunch helemaal af. Heb je dit niet in huis, geen nood, zonder beleg, waren de crackers nog steeds heel lekker! Juist door de kruiden, hadden ze echt een bite. Je kunt heel goed een deel van de kruiden vervangen. De bruschetta van Xenos zal niet iedereen in huis hebben, maar is wel een aanrader om mee te nemen. Je kunt er ook een heerlijk Italiaans brood mee maken. Dat recept zal ik later nog eens delen, eenvoudig maar zalig!
Lijnzaadcrackers met een Italiaanse twist
Zelf lijnzaadcrackers maken is makkelijker dan ik dacht. De snelle lijnzaadcrackers in twee minuten uit de magnetron vond ik niet zo’n succes. De lijnzaadcrackers uit de oven, waren fantastisch. Hiervoor heb je dus in ieder geval een oven, een met bakpapier bedekte ovenplaat en een deegroller nodig. Verder zorg je voor het volgende:
• lijnzaad 150 gram • water 200 mililiter • Bruschetta van Xenos • sesamzaad • komijnzaad • knoflookpoeder • oregano • paprikapoeder • vier seizoenen peper • bakpapier • ovenplaat • deegroller • scherp mes of pizzasnijder •
De kruiden doe je op gevoel, minimaal een flinke snuf van alles en iets meer is ook niet erg. Let er alleen op dat de bruchetta niet te overheersend wordt!
Hoe maak je Lijnzaadcrackers met een Italiaanse twist
• Ik ga er van uit dat je het lijnzaad en het water afgemeten hebt voor je begint. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
• Zorg voor net zo’n groot stuk om je prut voor de lijnzaadcrackers mee te rollen
• Doe in een kom de droge ingrediënten en meng het door elkaar, voeg daarna het water toe en meng dit tot een ‘prutje’. Het klopt dat het er niet uit ziet. Je kunt het even laten staan, zodat het water en de kruiden er goed intrekken
• Schep het mengsel op de met bakpapier bekleedde bakplaat
• Leg het andere vel bakpapier er over heen en rol het met de deegroller dun uit ( zo’n vier milimeter). Haal het bakpapier er af
• Zet de voor zo’n 25 minuten in de oven, na 25 minuten haal je ze er uit en snijd je met de pizzasnijder of een scherp mes stukjes in de vorm van crackers
• Draai ze om Nu kunnen de crackers voor de laatste 25 minuten in de oven. Het kan ook iets minder zijn, dus let op het laatst even op dat ze niet te donker worden
• Laat de crackers nadat je ze voor de tweede keer uit de oven haalt, afkoelen op een rooster.
Stuur je een berichtje wanneer je ze gemaakt hebt? Heb jij nog tips om koolhydraat arm te eten? Van die dingen die heerlijk zijn, maar je net even moet weten? Laat ze achter in de reacties! ♥♥
[…] basis van mijn afvallen is koolhydraat arm eten in combinatie met WWflex. Het KHA eten zoals ik doe is niet zo vetrijk en op de precieze manier om […]