Eén van de favoriete bezigheden van mij en mijn kinderen is bakken. Taart, koekjes of ander lekkers, het maakt niet uit. Samen alles klaar zetten, afwegen, snoepen, proeven, uitvinden. Heerlijk.
Mijn man is gek op boterkoek, dus die hebben we laatst gemaakt. Het was zo’n succes, dus voor de lekkerbekjes onder jullie, hier het recept.
Ingrediënten
♥ 200 boter
♥ 200 gram suiker
♥ 250 gram bloem
♥ citroensap
♥ eetlepel basterdsuiker (bij voorkeur gele i.v.m. de kleur)
♥ 2 eieren
♥ snufje zout
Natuurlijk heb je ook een boterkoekvorm nodig, maar heb je die nou niet, dan mag een springvorm natuurlijk ook. Neem eentje van 24 of 26 centimeter.
Bereiding
Vet de bakvorm vast in.
De boter, suiker, citroensap en basterdsuiker in een kom tot een luchtig mengsel mixen. Daarna voeg je het ei en een snufje zout toe. Dan meng je de bloem goed door het mengsel heen.
Je kunt nu het deeg over de vorm verdelen. Met de achterkant van een lepel of de muis van je hand, kun je het mengsel mooi in de vorm krijgen.
Bestrijk je boterkoek met het extra ei, dat je eerst geklopt hebt in een glas of een schaaltje en maak met een vork het motief in je boterkoek.
25-30 minuten goudbruin bakken op 180 graden.
Af laten koelen en smullen maar van je Lekkere ouderwetse boterkoek!
♥MJ