Kraamcadeautjes haken van Annemarie Arts
Reviews

Kraamcadeautjes haken van Annemarie Arts

Door Lilian – Toen ik een jaar of 8 geleden begon met haken was dit omdat ik een haakboekje van Annemarie Arts zag wat ik erg leuk vond: gelukspoppetjes haken. Ik vond ze zo leuk dat ik dat ook wilde kunnen en ging aan de slag. Het bleef niet bij het haken van poppetjes en inmiddels heb ik al heel wat meters garen verwerkt in voornamelijk knuffels.

Ook heb ik inmiddels een aardige verzameling met haakboeken en haakpatronen en kun je het best wel een uit de hand gelopen hobby noemen. Mijn Facebook tijdlijn staat vol met haak gerelateerde berichten en ik had de aankondigingen voor dit boekje ook al voorbij zien komen. En oh, wat een leuke patronen kwamen er voorbij! Toch heb ik wel even over het boekje Kraamcadeautjes haken getwijfeld. Zelf kraamcadeautjes haken is leuk, maar mijn kinderen zijn met 3 en 6 jaar niet echt meer de doelgroep voor gehaakte kraamcadeautjes. Ook om mij heen worden niet veel baby’s verwacht en mijn neefje van 5 maanden had ik ook al wel wat voor gemaakt. Maar toen ik gevraagd werd om een review over Kraamcadeautjes haken te schrijven had ik mijn perfecte excuus voor dit boekje gevonden!

Keuzestress haakpatronen voor kraamcadeautjes

Toen het boekje met haakpatronen voor kraamcadeautjes op de mat viel, ben ik hem gelijk gaan bekijken en daar diende zich gelijk een probleem aan: keuzestress. Alle ontwerpen zijn zo leuk, dat ik niet kon kiezen. Ik besloot dat ik een boekje, een rammelaar en een knuffeldoekje zou maken, zodat ik alle 3 de basispatronen kon proberen.

haakpatronen voor kraamcadeautjesOmdat de boerderij mij vanaf het eerste moment al aansprak ben ik uiteindelijk voor  de rammelaar en het knuffeldoekje ook in het boerderij thema gebleven, zodat het een leuke set werd.

Yarn and Colours

In het boekje zijn garens van Yarn and Colours gebruikt, het voordeel van dat merk is dat ze verschillende type garens in dezelfde kleuren hebben. Het nadeel voor mij is dat het hier in de buurt niet verkrijgbaar is en ik een la vol heb met Scheepjes Catona. Ik heb dus voor alle benodigde kleuren en garens een alternatief gezocht dat de handwerkwinkel hier in de buurt wel verkoopt of wat ik al in huis had.

Review Kraamcadeautjes haken van Annemarie Arts

Ik ben heel enthousiast over de patronen in dit boekje en zal in de toekomst zeker vaker kraamcadeautjes gaan maken uit dit boekje.

Review Kraamcadeautjes haken van Annemarie ArtsEn ondanks dat mijn kinderen niet meer in de doelgroep vallen werd het schaapje zodra hij klaar was gelijk ingepikt door Luuk en werd er door Luuk ook al druk gespeeld met het boerderij boekje voor hij klaar was. De muis moest in en uit de kaas, knuffelen met de poes en in de spiegeltjes kijken van de bloemetjes.

Knuffeldoek schaapje

Ik ben trouwens begonnen met het knuffeldoekje van het schaapje, omdat ik hier voldoende garen in de juiste kleuren voor in huis had en ondertussen heb ik het garen voor het boerderij boekje besteld bij de handwerkwinkel, die gelukkig zelf bezorgde door de lockdown. Ik moest dus nog even geduld hebben voor ik met mijn favoriet  aan de slag kon.

 haakpatronen voor kraamcadeautjes knuffeldoek schaapje

Haakpatronen van Annemarie Arts

Het boekje heeft voorin 3 basispatronen. Een rammelaar, een knuffeldoekje en een voor de pagina’s van het boerderijboek en hoe je het boekje in elkaar zet. Bij het basispatroon van het knuffeldoekje word je voor het hoofd verwezen naar het eerste gedeelte van de rammelaar. De aanpassingen per dier staan verderop in het boek per patroon genoemd. Het is dus aardig bladeren tijdens het haken, wat ik persoonlijk niet heel prettig vind haken. 

Toeren achter elkaar

Wat wel prettig is, is dat de opmaak anders is dan bij de andere patronen die ik van Annemarie Arts heb gemaakt, waarbij de toeren achter elkaar door geschreven waren, in plaats van elke toer op een nieuwe regel. Daardoor was het moeilijker om het patroon te blijven volgen tijdens het haken. Dit heeft voor mij wel gemaakt dat ik wat terughoudend was om de patronen van Annemarie te haken. 

Aardige lap tekst

Bij dit boekje is de opmaak naar mijn mening dus een stuk beter dan bij eerdere boekjes die ik van haar heb, alleen bij de aanpassingen voor het basispatroon van de boerderij had ik weer moeite om bij te houden waar ik was gebleven, omdat het een aardige lap tekst is met achter elkaar door geschreven wat je aan moet passen. Dit is ook bij een paar andere onderdelen zo. Ik los dit zelf op door een kleine post it onder het stukje tekst te plakken waar ik ben gebleven. Zo hoef je niet elke keer in de tekst te zoeken.

Haakpatronen voor beginnende of gevorderd haaksters

De patronen zijn, ondanks het vele heen en weer bladeren verder goed te volgen en ik ben niets tegengekomen wat ik niet snapte of wat anders geïnterpreteerd zou kunnen worden. Het zijn ook geen ingewikkelde technieken, dus ook voor beginnende hakers/haaksters zijn de patronen prima te doen.

Kraamcadeautjes haken – Het boerderij boekje

Wel werden mijn deuren van de boerderij veel te lang met de aangegeven haaknaald en aantal toeren. Ik heb deze met een kleinere naald gehaakt en minder toeren om de juiste lengte te krijgen.

Het kuikentje achter de deuren is door het pluisgaren ook wel wat lastiger en het lukte mij niet om er goed op te borduren. Daarom heb ik niet alleen de onderkant vastgemaakt zoals aangegeven staat, maar rondom, zodat ik de steken van de voorkant van de pagina ook kon gebruiken om door te borduren. Deze zijn een stuk kleiner. Omdat ik een poesje heb gemaakt in plaats van een kuikentje kon ik zo ook de picots van de oortjes wat puntiger vast zetten.

 Kraamcadeautjes haken - Het boerderij boekje

Ik heb een poesje gemaakt omdat ik het zonde vond om een hele bol zacht geel garen te kopen voor alleen het kuikentje en ik had nog wel pluizig grijs garen in de juiste dikte.  De rammelaars en knuffeldoekjes zijn snel te maken. Beide heb ik in 1 dag gemaakt. Het boerderij boekje was wel meer werk en dat zal voor de andere boekjes ook zo zijn omdat je meer onderdelen moet maken. 

Versteviging gehaakt boerderijboekje

In het gehaakte boerderijboekje heeft Annemarie een plastic sheet ( verkrijgbaar bij de boekhandel als voorblad voor een verslag)  in de pagina’s van de boekjes gedaan voor de stevigheid.

Versteviging gehaakt boerderijboekje

Door de lockdown kon ik dit niet kopen, maar de hoeken lijken mij ook vrij scherp. Je moet ze dus ook goed rond knippen lijkt mij, maar dit staat niet in het boekje genoemd.  Ik heb er voor gekozen om dus geen versteviging in de pagina’s te doen en zolang het boekje ligt, wil dit ook prima. Hij kan alleen niet rechtop staan, maar daar zal mijn neefje vast geen probleem mee hebben.

Aanvulling op de patronen in Kraamcadeautjes haken 

Als extraatje heeft Annemarie op haak website haakidee.nl ook nog een aanvulling op de patronen beschikbaar gesteld, om er gewone knuffeltjes van te maken. Deze vind je onder het kopje gratis patronen op de website. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar aangezien vooral Luuk alles wat ik voor zijn neefje heb gemaakt zo leuk vond, ga ik voor hem vast nog een keer een gewoon knuffeltje er van maken.

❥ Eigenlijk is het grootste nadeel dat er te veel leuke patronen in staan waardoor kiezen en weggeven moeilijk is.

 

 

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.