Als je kinderen vanuit school verzocht wordt een glazen pot mee te nemen, dan weet je wat je te doen staat. Zo simpel is het. En zo stond ik vorige week maandag, vanaf school, in de winkel. En dat voor uien en twee glazen potten. Maar welke en waarom? Weggooien van de inhoud is zonde. Ik besloot voor appelmoes (die minder lekkere helaas, want hele grote pot nodig) en tuinbonen.
Waarom tuinbonen? Geen idee. Het moesten gewoon grote potten zijn en de inhoud deed er niet zo toe. Of we aten het op, of we zouden de inhoud weggooien. Dus goedkope potten of iets wat we lekker vonden. Als eerste koos ik voor appelmoes. De lekkerste appelmoes was helaas niet in potten te krijgen die groot genoeg waren, vandaar dat ik voor deze ene keer, maar zwichtte voor de andere. En toen moest ik nog een pot. Ineens zag ik tuinbonen, die scheelden niet zo veel met andere potten en ik dacht ineens aan vroeger. Wat vond ik ze vies! Maar nu ik aan die smaak dacht, viel het wel mee. Zou ik het nog eens een keer proberen? Niet geschoten is altijd mis toch?
Kipfilet met pesto van tuinbonen
Ik googelde een aantal recepten en vond íets met een pesto en daar kon ik wel wat mee. Ik zocht nog even verder naar andere combinaties en maakte uiteindelijk deze kipfilet met pesto van tuinbonen. Koolhydraatarm en ik voegde geen olijfolie toe aan de pesto (want magerder) omdat ik verwacht had dat er iets uit de noten zou komen. Dit viel tegen, dus daarop heb ik het recept aangepast. De foto’s zijn niet zo geweldig qua kleur, helaas ontbrak er daglicht én de kleuren van kip en bonen zijn niet zo uitbundig natuurlijk.
Ingrediënten
1 pot tuinbonen | 420 gram
1 bakje hazelnoten van 175 gram
kipfilet (1 per persoon)
2x rode ui
olijfolie
peper en zout
kerrie
paprikapoeder
belegen kaas 30+
Het maken hiervan ging op gevoel, omdat ik voor één persoon kookte, maar dit zou met pasta erbij prima voor vier personen kunnen. Zonder toevoeging van pasta, moet je uitgaan van drie personen.
Kipfilet en tuinbonenpesto
Snipper de uien en snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe wat olijfolie in de pan en bak de kip bruin. Voeg de uien toe en kruid de kip met peper, zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Terwijl je de kip gaar bakt, maak je de pesto met een deel van de tuinbonen.
Nogmaals, het ging op gevoel, maar ik denk dat ik 1/3 van de bonen in het keukenapparaat deed. Daarna voegde ik een hand vol hazelnoten en twee plakken van de kaas toe. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en wat vier seizoenen peper en zet de machine aan. Draai een smeuïg mengsel, indien nodig kan er altijd wat olie bij.
Meng de rest van de tuinbonen door de kip met uien en laat ze warm worden. Schep het mengsel op een bord en voeg de pesto toe. Als variatie kun je aan de pesto natuurlijk nog andere kruiden toevoegen, denk bijvoorbeeld aan verse peterselie en/of munt. Voor wat frisheid kun je misschien wat citroenrasp of sap er door mengen.
en het verhaal van de glazen potten…….
Thomas zijn reactie, toen hij door had dat de potten van de tuinbonen en appelmoes voor hen waren? “Oh ja, mama het is niet meer nodig, die heb ik al van N”. Oké, wat lief! Maandag lunchte hij bij een vriendje en die kreeg zijn pot mee. Daarop heeft Thomas heel logisch gezegd dat hij die ook nog moest en van de lieve mama meteen eentje meekreeg. Elynn was wat later thuis dankzij een heel leuk verjaardagsfeestje. Haar reactie? “Helemaal vergeten, ik heb al eentje. Van R.”.
Dus ik zat voor niks tuinbonen weg te haffelen? Daar kwam het wel op neer, maar wat een lekker koolhydraatarm recept. De cijfers van de hazelnoten laat ik maar even achterwege..iets met noten en goede vetten toch? En die potten, die gingen mee voor een ander kindje ♥