Vooral dat room culinair is belangrijk. Het kan met van alles, kokosmelk, kookroom, maar het wordt nooit zo lekker als met room culinair van Campina. Zo simpel is het. Ik heb geen idee waarom, maar het is zo. Het is heel lang één van mijn lievelings geweest, daarna hebben we het heel lang niet gegeten. Gelukkig is het weer terug. Kip Kerrie met doperwten en room culinair.
Elynn hapt er ook lekker in weg, Thomas vindt het niet lekker. Het gaat bij hem met name om de saus , zei hij, maar gisteren at hij ook niet meer dan de doperwten. Soms vind je iets gewoon niet lekker, dat kan. Het is een gerecht van “vroeger bij ons thuis“. De vorige keer dat ik het maakte vond ik het iets te flauw, dus ik heb aan de bereidingswijze iets veranderd. Het werkte! Het was nog lekkerder! Tikje meer smaak, iets meer bite.
Kip Kerrie met doperwten en room culinair
Er is niet veel voor nodig, maar ik ben wel kritisch, behalve de room culinair van Campina, moeten de uien rood en mag vanaf gisteren de Oosterse kipkruidenmix van Euroma niet meer ontbreken. De doperwten moeten uit een glazen pot, geen diepvries of zo. En vanaf nu moet het vlees dus eerst in een marinade. Zo lang mogelijk, maar minstens een half uur.
Ingrediënten Kip Kerrie
rijst
kipfilet
doperwten grote pot
room culinair
rode uien (minimaal 2)
kerrie *
oosterse kipkruiden Euroma *
sweet chilisaus *
sesamolie *
ketjap manis *
paprikapoeder *
gemberpoeder *
knoflookpoeder *
peper & zout
blue band met roomboter
En zo maak je het
Maak een marinade met lekker veel van de ingrediënten met en sterretje. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg dit toe aan de marinade. Roer het even lekker door en zet het in de koelkast.
Wanneer je echt aan de slag gaat, zet je een wokpan op het vuur. In de pan smelt je een flinke lepel Blue Band met roomboter en ( 4 seizoenen) peper en zout. Als de boter gesmolten is, voeg je de kip toe. Bak de kipstukjes bruin en gaar. Snipper de rode uien intussen en voeg dit toe aan de kip. Kruid extra met kerriepoeder.
Kook de rijst en warm de doperwten op. Wanneer dit klaar is, voeg je de room culinair toe aan de kip en roer je dit goed door.
Elynn wil alles het liefst apart eten, zelf vind ik het heerlijk om een beetje rijst te nemen, heel veel doperwten en een lekker schep van de kerriesaus en de kip. Dat hussel ik door elkaar en scheppen maar! Een gewone lekkere maaltijd, zonder te veel poespas.
❥ Dat zijn de momenten dat ik eten maken het leukst vind. Het staat redelijk snel op tafel, ook een voordeel in drukke tijden.