Deze week zou Thomas het weekmenu eigenlijk maken. Deze week moest het echter snel. René is nog steeds niet fit en weer slapeloze nachten. Vandaar dat we besloten om de boodschappen door te geven op vrijdag, zodat ze zaterdag gehaald konden worden. Dan hoefde René de winkel niet door. Ik was vrijdag thuis bij een zieke Finn, dus kon toen mooi het briefje maken. Weekmenu Kaasbitterballen Sonja Bakker en Taco Tuesday
Woensdag vroeg een collega aan mij en een andere collega wat we gingen eten die avond. Die andere collega vertelde vol enthousiasme over de bitterballen met kaas van Old Amsterdam. Toen moest ik die ook. Daarom zette ik voor zondag patat en snacks en ook de kaasbitterballen uit de airfryer op het menu. Ik vroeg me oprecht hoe een balletje met kaas een bitterbal zou kunnen zijn, maar het kan!
De binnenkant is namelijk echt wel een soort van ragout. De kaassmaak is lekker, maar niet té vol. Dus een oprecht goede tip!
Recept Sonja Bakker pasta Marjo-stijl
Maandag liepen we Sint Maarten. Voor de flammkuchen had René per ongeluk een pizzabodem met saus meegenomen. Dat kan natuurlijk prima als spaghettisaus ook. Ik koos voor de Sonja Bakker pasta. Daarvoor hoefde ik alleen het gehakt rul te bakken en de groenten (bleekselderij, wortels en ui) klein te snijden. De wortelen en bleekselderij kook ik beetgaar in groentebouillon. Die kunnen later verder garen in de saus.
De uien kunnen bij het gehakt ik. In het echte recept voeg je tomato frito toe aan het gehakt, ik deed er nu dus de pizzasaus van de pizzabodems bij. Beetje gehaktkruiden, maggi en gember en kookvocht van de groente en klaar.
Als je daarna de spaghetti kookt, hebben de smaken de tijd om in de saus te trekken. De spaghetti kookte ik vervolgens ook in het kookvocht van de groenten met het bouillonblokje. Zonder kinderen, zou ik van harte aanraden om een scheut rode wijn toe te voegen!
Taco Tuesday
Omdat ik vergeten was taco’s op het briefje te zetten, werd het Nacho Tuesday. Daar had ik nog een zak van liggen. De ingrediënten werden een ovenschotel, met daarbij losse chips om te eten. Tomaatjes en sla erbij voor een gezondere touch. En klaar weer!
Het heerlijke laagje crème fraiche onder de kaas/nacho laag was een heerlijke toevoeging. Zelfs best kritische Elynn heeft een tweede bordje opgeschept, dus kidsproof!
Kaasbitterballen Sonja Bakker en Taco Tuesday | Life is what happens
De gerechten van woensdag en donderdag moest ik omwisselen in verband met de houdbaarheid. Je kunt wel plannen, maar als mama moet je ook flexibel zijn. Woensdag werd het dus de shoarma. Ik zonder broodjes, omdat de koolhydraten wel weer iets minder mogen. Mét een laagje sla, uien én zelfgemaakte tzatziki. Heerlijk! Een soort van lauwwarme shoarmasalade met zelfgemaakte tzatziki.
Gast aan tafel
Voor donderdag had ik mijn moeder een appje gestuurd of ze misschien vast de oven aan wilde zetten en een pan macaroni wilde koken. Dat zou me enorm schelen wanneer ik thuis kwam. Of dan misschien wel mee mocht eten, anders at ze alleen. Dikke prima! Eenmaal thuis gooide ik de rest van de ingrediënten in een ovenschaal en klaar was de bakmacaroni! Een gezonde versie van mac and cheese..
Chinese please
Vrijdag ging het lastig om te koken. Om een uur of kwart over vier, werd ik gebeld door het KDV. Het ging niet helemaal lekker met Finn. Ik heb snel afgerond en ben weg gegaan! Thuis wilde hij alleen maar “bij” en knuffelen. Prima, we zijn heerlijk op de bank gekropen en het was fantastisch fijn. Helaas mocht ik ook niet koken. Eenmaal thuis besloot René dat hij ook wel zin had in Chinees. De kinderen installeerden zich en hij ging die kant op. Als we Chinees eten, dan eten we ook van alles erop en eraan. Twee bakken met vlees en saus, mini loempia’s, kroepoek, pindasaus, Pangsit. Zaaaalig!
❥ Het eten van vrijdag verschoof naar zaterdag en daardoor hadden we toen een heerlijke truttige Nederlandse maaltijd. Een kipburgertje met appelmoes (met en zonder stukjes) en krieltjes. Beetje Zaanse mayonaise en strooiaroma over de aardappeltjes. Schandalig ouderwets genieten.