[ Het weekmenu van ] Marjo en haar kritische gezin – Ons eigen weekmenu! Het heeft even geduurd maar hier is het eindelijk. Kritisch gezin, want het moet bij de één precies zo en niet anders. Bij de ander, mag het wat meer, maar liever niet met een bepaald ingrediënt. Ook lusten we vrij weinig hetzelfde. Ik wil best rekening houden met, maar ik ga niet voor vijf mensen koken!. Dat idee.
Het lukt me nog steeds niet om een heel weekmenu vast te stellen. Vaak als we voor meer dan drie dagen meenemen, wordt het eten voor één van die dagen niet gegeten. Soms omdat het te lastig blijkt door een verandering van de plannen. Ook wel eens omdat we er gewoon geen zin in hebben op de dag dat we het zouden eten. Het liefst zou ik er toch eens mee beginnen, omdat we zo waarschijnlijk gezonder en gevarieerder eten. Desnoods met ingrediënten waar ik nog veel verschillende kanten mee op kan en wat extra ingrediënten op voorraad om er wat mee te spelen. Voor Finn is het nog lekker makkelijk. Hij eet potjes, zodat ik zeker weet dat hij voldoende binnenkrijgt. Ook is ons eten vaak te pittig.
Inhoudsopgave
Ons weekmenu
Zondag aten we heerlijke woknoodles met kip, komkommer en bosui oftewel “Mama’s sliertjes”. Het is een (één van de) variatie(s) op de “Sonja Bakker rijst” die we ook regelmatig eten. Ik zal de recepten van beide eens delen op het blog. Elynn houdt van sliertjes, we houden allemaal wel van Oosters. Thomas begint steeds meer te eten en lekker te vinden, zo leuk om te zien.
Het voordeel van dit gerecht is dat het vrij snel klaar is, dus je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Extra fijn met dit warme weer. Een beetje pittig en wat zout, dat vind ik ook fijn met de warmte. Het heeft een redelijk groentegehalte, een extra bijkomstigheid. Het lukt me niet altijd om de kinderen groente te laten eten, maar komkommer gaat er altijd wel in.
Hollandsche kost
We eten amper aardappels en als we ze eten is dit meestal gebakken of als friet uit de airfryer. Maandag aten René en de kinderen ze gebakken, met een kipburger en een salade.
Ik ging voor een lauwwarme bonensalade met kip gemarineerd in mijn oude vertrouwde marinade. Ik koos voor de bonenmix van Bonduelle uit blik en pikte wat sla van de salade van de rest. Snel klaar, ik houd er van.
Ik probeer nog steeds zo koolhydraatarm mogelijk te eten. Gelukkig vind ik dat heerlijk en ook deze salade was genieten.
Sjoemelen met Chinees
Eigenlijk zouden we braaf eten, maar met warmte en niets in huis werd iets halen verleidelijk. Voor mijn gevoel is Chinees het minst erg (niet dat ik dat wetenschappelijk onderzocht heb), vandaar dat we hier maar voor kozen. En wanneer je zondigt, dan doe je dat goed. Ik tenminste wel. Chinese loempia’s, pindasaus, kroepoek, Pangsit, de hele rataplan. Zalig! Yolo, aan tafel en genieten.
It’s a wrap
Op zoek naar hittebestendig voedsel op mijn eigen blog, kwam ik een tijdje terug mijn blog met lekkere snacks bij de borrel tegen. Ik bedacht toen al dat de wraps, mét een soepje een warmteproof maaltijd zouden zijn.
Vandaar dat we Woensdag voor deze combinatie gingen. De kinderen mochten de soep kiezen en wilde kippensoep. Ik gebruik hiervoor een zakje soep, een potje bouillon met vlees en een extra stuk kipfilet. De wrap sneed ik net als bij de borrelhapjes in stukjes, die konden we zo mooi bij de soep weg snoepen.
Pizza en Chinees op herhaling
Donderdag was een van alles wat dag. Voor de oudste kinderen lag er nog pizza in de vriezer. René at de restjes van de Chinees en ik ging voor een lekkere bak yoghurt met meloen en twee light crackertjes. Eerder deden we dit soort van kliekjes dagen wel op vrijdag, maar dan eten we, sinds Thomas karate heeft, een broodje. Ook zaterdag stond er weer Chinees op het menu. We aten bij mijn schoonouders een soort van lopend buffet. Het eten in de keuken, daar opscheppen en naar keuze binnen of buiten eten.
Laatste avondmaal
Deze week ga ik vasten, in ieder geval drie dagen, misschien meer. Zondag wilde ik daarom iets eten dat ik echt heerlijk vind. Kipkluifjes en een broodje hamburger speciaal met gebakken uien (boter en suiker in de pan, dan pas de uien) en friet. Daarom ging de Airfryer aan. Het voelde heel dubbel, voor mijn gevoel at ik er dit weekend vier kilo aan, maar het was wel onwijs lekker!
Wanneer we een keer een gevarieerdere week hebben, zal ik nog eens een weekmenu delen. Of misschien een overzichtje met gerechten waar ik juist altijd weer op terug kom. Omdat ze zo lekker zijn, of praktisch. Misschien een combinatie. Welk gerecht is bij jullie altijd favoriet ♥
Fresh garden herbs and notepad Door Evgeny Karandaev via Shutterstock
[…] weekend aten we voor het eerst van het weekmenu. Het begon zondag, toen heeft René alle boodschappen gehaald. We aten voor het eerst wat er voor […]