In de keuken Reviews Travel

Grand Café Restaurant ’t Plein

Grand Café Restaurant 't Plein

Wanneer de kinderen van huis zijn….vieren papa en mama vast dat ze (op 30 augustus) al 14 jaar getrouwd zijn! De dag was gisteren, het vieren vorige week. Leuk detail: we hadden nog een dinercheque, die we kregen bij de aanschaf van onze woning, die we dus deze avond gebruikten om onze trouwdag te vieren. Mooi vind ik dat soort dingen. 

Vorige week woensdag was het! De kinderen logeerden bij opa en oma. Papa en mama namen het er even en gingen op stap. We moesten natuurlijk wel naar een restaurant waar we de papieren dinercheque in konden leveren en na enig speuren bleek dat Grand Café Restaurant ’t Plein deze accepteerde.Dus de keuze was snel gemaakt. Ik ben gek op vlees, dus dat kwam goed uit. Er stonden verschillende heerlijkheden op de kaart. Verder is elke dag een daghap, voor niet veel geld, heb je dan een heerlijke maaltijd. Het weer was fantastisch die dag en Grand Café Restaurant ’t Plein heeft een heerlijk groot terras. Er was nog een heel mooi plekje vrij, met uitzicht op de kerk en met de rug naar de andere gasten.

Grand Café Restaurant 't Plein

Het menu van Grand Café Restaurant ’t Plein

Wat was het lastig kiezen! Er zijn restaurants waar ik met moeite iets uit kan kiezen wat me écht geweldig lekker lijkt. Nu kon ik niet kiezen wat ik wilde. Spareribs zijn altijd favoriet, maar deze kaart maakte me ontzettend aan het twijfelen. In eerste instantie werd er vrij snel gevraagd of we een keuze hadden gemaakt, maar toen ze er was, wist ik het niet meer zeker. Dus stuurden we haar nog even weer weg. Dat even zou later tegenvallen. 

Ging ik voor de veilige vertrouwdheid van de ribs, of zou ik weer eens buiten mijn comfortzone treden? Zelfs de salades hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht! Wat dacht je bijvoorbeeld van een gemengde salade met een chiffon van groente en gebakken gamba’s met limoen gember dressing? Nu had als voorgerecht al voor gamba’s gekozen, maar het water liep me in de mond!

Royal Cheeseburger of Carpacciowrap

Op het menu is zelfs een speciale plek voor producten van het seizoen. Op onze kaart kregen de mosselen een prominente plaats, maar op een ouder menu op internet, stonden hier bijvoorbeeld asperge gerechten. Het enige wat ik echt niet begrijp? Waarom zou je carpaccio serveren op een warme plaat. Ik hou van carpaccio. Je mag me er bijna ’s nachts voor wakker maken! Maar op een warme plaat? Ik werd er een beetje naar van…..Uiteindelijk had ik mijn twijfel beperkt tussen de Royal Cheeseburger en de Carpacciowrap. Toen begon het grote wachten tot we mochten bestellen en dat werd de trend van de avond. Meteen het enige minpunt.

Grand Café Restaurant 't Plein

Wat bestelden we uiteindelijk

Vooraf gingen we voor het rustieke broodplankje en de Gamba’s in tomatensalsa. De laatste krijgt qua presentatie en smaak een acht. Dat is alleen omdat het altijd beter kan. Het was heerlijk, maar de blaadjes sla in het kommetje met gamba’s haalde de punten voor presentatie een stukje naar beneden en de tomatensalsa had van mij iets pittiger gemogen. De garnalen waren zalig! De combinatie van het brood gedipt in de salsa, met de sla én de garnalen, het had van mij een hoofdgerecht mogen zijn! Het rustieke broodplankje was niets op aan te merken en kon je zelfs met zijn tweeën prima van eten. Twee harde broodjes, een mais en een veelgranen en verschillende keuzes om de stukjes brood in te dippen!

Grand Café Restaurant 't Plein Veendam

Als hoofdgerecht ging René voor de kipsaté en ik besloot na een beetje mentaal ienemienemutten voor de cheesburger met een gegrilde burger van de blonde d’aquitain te gaan. Ik bedoel, de enige cheeseburger die ik ooit gehad heb is die van de MacSnack, tijd voor wat verfijning. De kipsaté was volgens René een prima eetcafé versie, maar daarvoor dan wel nét aan de te dure kant. Waarschijnlijk had het al even gestaan, want de satésaus was iets ingedikt toen hij het kreeg. Smaak was dikke prima! De burger, tja, lastig want hij was op zich hartstikke prima, máár ik had het idee dat die van mij ook even gestaan had, want de saus was al flink in het brood getrokken. De burger was verder lekker, maar dus iets kleffig. De friet was wat aan de slappe kant.

Grand Café Restaurant 't Plein

Na het hoofdgerecht komt altijd het lastigste deel. Ik moet weer kiezen. Qua toetje kun je het bijna niet fout doen, dus meestal vind ik alle toetjes op het menu wel een goed idee!

Het dessert

Door het lange wachten liep het dessert wel iets anders dan verwacht. Het was de bedoeling om zowel voor een ijsje als een koffie te gaan. Omdat we steeds best lang moesten wachten voor we een bestelling mochten doen, waren we er eigenlijk wel klaar mee. De volgende dag ging de wekker wel gewoon weer vroeg. We besloten voor één van beide te gaan. René ging dus voor de vertrouwde Irish Coffee. Die was prima. Ik ging voor de (eigenlijk ook een vrij veilige keuze) de IJskoffie. Heerlijk! Niets anders van te zeggen! Echt een aanrader. Helemaal, daar op dat moment in de restanten van de warme dag.

Genieten van de avond met de liefde van mijn leven is altijd goed! Alles met elkaar hebben we goed gegeten en hadden we een fijne avond. Ik kan niet helemaal duiden waarom niet, maar op de één of andere manier vielen echter niet alle puzzelstukjes op hun plek die avond en was het geen perfecte avond uit eten. We doen het hier of elders nog wel eens over, dat vieren van ons veertienjarige jubileum, en dan komt het vast helemaal goed.

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. De hete carpaccio is wel heel lekker. Aanrader voor een volgende keer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.