Door Simone – Van Energy Core naar Gigabot, zo zet je je eigen Gigabot in elkaar! Eerst de code op de verpakking scannen om de stats en video’s van je Gigabot te bekijken en daarna zelf intergalactische robots bouwen met GigaBots, hoe gaaf is dat? Nou, dat hebben Joris en Thijn getest. In dit artikel geven ze allebei zelf hun mening en vertel ik ook wat ik er als mama van vind.
Wij ontvingen Gripbot en Hazbot om uit te proberen. Met de oudste hebben we eerst het filmpje met de QR code bekeken wat zijn GigaBot precies was. Hij vond het er tof uit zien en wilde zijn robot graag in elkaar zetten. Het ziet er leuk uit, maar het is echt wel even lastig om in elkaar te klikken. Ook ik heb mijn hand er zeer aan gedaan. Het is kijken en puzzelen hoe het precies moet. Maar je hebt wel wat kracht nodig om in elkaar te zetten. Dat hebben mijn kinderen niet.
GigaBots Intergalactische robots bouwen en terug naar Energy Core
Het weer maken van het actiefiguur tot een bal (Energy Core) vergt wat puzzel power. Net als veel dingen is het soms lastig om hem weer in originele staat terug te krijgen, maar het kan wel.
Alhoewel de bal niet heel stevig is en met een klein stootje uit elkaar valt. Wat de oudste aangeeft over de energie draden deel ik, had niet gehoeven. Ik vond op de kamer van de jongste binnen drie dagen al een kapotte. Hij kon niet verklaren hoe dat was gekomen.
De ervaringen van Joris en Thijn
De geadviseerde leeftijd voor de GigaBots volgens de verpakking is 5+, maar dat leek nog best een uitdaging. Voor de Gigabots als cadeau is zeven á acht jaar een beter uitgangspunt.
Joris (7)
Ik had hem niet alleen kunnen maken, de gele staafjes in elkaar zetten is wel moeilijk. Vind het leuk om het te maken en dat hij zo groot is (de afmeting van een GigaBot actiefiguur is zo’n 34 cm.). Een gevecht houden met de andere robot, lijkt mij leuk. Robots hebben geen energie draden, maar is toch wel leuk dat het eraan zit. Ik ga hem niet weer als een bal maken maar vind het wel heel leuk dat hij in een bal zat.
Thijn (5)
Kan hem niet zelf in elkaar zetten. Ik vind hem mooi. Ik wil hem weer als een rondje. Vind het tof dat hij als een rondje kan.
Voordelen GigaBots
Het speelgoed zorgt wel voor activiteit en voor wat verbeelding. Zelf de geluiden van robots maken en bedenken of het goede of slechteriken zijn. Er werden allerlei andere robots bij gehaald om samen een gevecht aan te gaan en de wereld te redden. Heel fijn dat er geen geluiden bij zijn en dat ze deze zelf moeten verzinnen!
❥ Er zijn zes verschillende Gigabots om te verzamelen: Hyrobot, Blaze, Fragbot, Scrapbot, Hazbot en Gripbot. Kende jij de Gigabots en ga jij ze allemaal verzamelen?