Soms ben je op zoek naar iets simpels, maar lekkers! Niets meer en niets minder. Omdat je nog nét iets tekort komt voor op tafel op een verjaardag. Of je wilt eens iets anders meenemen naar het kerstdiner van school, of naar die American-Party waarbij iedereen vaak hetzelfde meeneemt.
Het mag een beetje origineel, maar moet wel lekker makkelijk zijn, want met jouw drukke schema sta je het waarschijnlijk de avond van te voren, of dezelfde ochtend nog klaar te maken. In dit artikel vertelde ik al over onze foute truien dag op het werk, met ontzettend veel eterij. Hier nog een aantal werkbeschrijvingen van gewoon een lekker hapje of drie.
Eiersalade
•Eieren koken en nadat ze zijn afgekoeld in stukjes maken bijv. met eiersnijder
•Spekjes uitbakken en daarna op keukenrol uit laten lekken
•Spekjes en ei bij elkaar gooien in een kom en mayonaise, kerriepoeder, peper en klein beetje zout naar smaak toevoegen
Alles flink door elkaar husselen en KLAAR!
Serveer het in een mooie kom, op een groot bord met daarbij lekkere crackers. Groots effect, kleine moeite!
Bladerdeeg met knakworst
Bladerdeeg – (cocktail)knakworst – curry – mosterd – cheddarkaas
De oven voorverwarmen op 180 graden
- Curry met een klein beetje mosterd mengen
- Ei opkloppen
Bladerdeeg laten ontdooien en in vieren snijden. De bladerdeeg insmeren met een klein beetje currymosterd, een stukje cheddar en de knakworst erop en oprollen. Het hapje insmeren met ei.
Ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.
Quiche
Zet klaar:
bladerdeeg (genoeg om je ovenschaal te bedekken, ontdooit) – basilicum – oregano – vierseizoenenpeper – knoflookpeper – paprikapoeder – sweet chilisaus – mozzarella (net zoveel mozzarella als crème fraîche) – Parmezaanse kaas – pijnboompitjes – cherrytomaatjes – eieren – crème fraîche (net zoveel crème fraîche als mozarella ) – ovenschaal of springvorm
Indicatie: op 125 gram mozzarella en crème fraîche, neem je 4 eieren
Oven voorverwarmen op 180 graden
- Ovenschaal bedekken met bladerdeeg – snijd de cherrytomaten in partjes – ondertussen pijnboompitten roosteren – pijnboompitjes en tomaatjes over het bladerdeeg verdelen
- Eieren kloppen met de crème fraîche – geraspte Parmezaanse kaas & de kruiden toevoegen – eventueel wat sweet chilisaus – dit mengsel verdelen over de tomaten en pijnboompitjes
- verkruimel de mozzarella over het gerecht en strooi er eventueel nog wat knoflookpeper over
- plaats je ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in ongeveer drie kwartier tot een uur gaar worden.
Eet smakelijk! Laat je in de reactie’s weten wat je hebt gemaakt en hoe je het vond?