Zoals jullie weten deel ik mijn blog graag met andere schrijvers. Zij hebben een podium en ik kan fijne artikelen, DIY of recepten met jullie delen. Vandaar dat ik graag gebruik maakte van het aanbod van Hanneke van Culinea.nl om speciaal voor mij een recept te schrijven. Culinea.nl is een website over lekker eten met elke dag een ander recept. Ze vroeg of ik nog wensen had.
Het enige dat ik haar meegaf is dat ik me graag liet verrassen, maar dat een kindvriendelijk recept leuk zou zijn. Met daarbij het vriendelijke verzoek om geen gebruik te maken van paprika, dat is echt één van de weinige dingen die ik niet lust. En ik liet haar weten dat we geen beperkingen hadden qua allergieën. Dit gehaktbrood met appel is een makkelijke maaltijd voor veel eters en de kinderen zullen het heerlijk vinden. Grappig is dat Hanneke niet wist dat ik al heel lang erg nieuwsgierig ben naar gehaktbrood. In Roseanne aten ze het voor mijn gevoel altijd. Het leek me makkelijk en lekker en tegelijkertijd zag het er in mijn ogen meestal niet zo smakelijk uit. Dit lijkt me een mooie kans om het eens te proberen.
Gehaktbrood met appel
Er zijn niet heel veel bijzondere ingrediënten voor dit recept nodig, dat vind ik ook altijd een groot voordeel bij recepten. Niet dat je een waslijst dingen aan moet schaffen, zonder dat je het ooit weer gebruikt.
Ingrediënten 6-8 personen
500 g. gehakt h.o.h.
440 g. varkensbraadworst
2 appels, geraspt
3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
1 groot ei
125 g. havervlokken
2 el Dijon mosterd
5 salieblaadjes, fijngesneden
1 el venkelzaadpoeder
Peper en zout
Voor de saus
200 ml kookroom
2 el ketchup
1 el Dijon mosterd
1 el gerookte paprikapoeder
Bereiding
• Verwarm de oven op 180˚C. Snijd het velletje van de worsten open en haal het vlees eruit. Meng dit met het gehakt
• Meng alle andere ingrediënten (behalve van de saus) erdoor, lijkt het te droog dan kan je er nog een scheutje melk bij doen. Breng eventueel op smaak met peper en zout
• Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Vorm op de bakplaat het gehakt in een lang broodvorm en zet deze in de oven.
• Meng ondertussen de room met de ketchup, mosterd en paprikapoeder
• Haal na 30 minuten het gehaktbrood uit de oven, smeer de saus erover en zet het nog een nog 30 minuten in de oven
• Als het gehakt gaar is haal je deze uit de oven en laat je het nog 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.
Heb jij wel eens gehaktbrood gehad en wat zijn jouw ervaringen? Zou je dit gehaktbrood met appel willen proberen? Laat je het me weten wanneer je het hebt gemaakt