gehaktbrood met appel
In de keuken

Gehaktbrood met appel

Zoals jullie weten deel ik mijn blog graag met andere schrijvers. Zij hebben een podium en ik kan fijne artikelen, DIY of recepten met jullie delen. Vandaar dat ik graag gebruik maakte van het aanbod van Hanneke van Culinea.nl om speciaal voor mij een recept te schrijven. Culinea.nl is een website over lekker eten met elke dag een ander recept. Ze vroeg of ik nog wensen had.

Het enige dat ik haar meegaf is dat ik me graag liet verrassen, maar dat een kindvriendelijk recept leuk zou zijn. Met daarbij het vriendelijke verzoek om geen gebruik te maken van paprika, dat is echt één van de weinige dingen die ik niet lust. En ik liet haar weten dat we geen beperkingen hadden qua allergieën. Dit gehaktbrood met appel is een makkelijke maaltijd voor veel eters en de kinderen zullen het heerlijk vinden. Grappig is dat Hanneke niet wist dat ik al heel lang erg nieuwsgierig ben naar gehaktbrood. In Roseanne aten ze het voor mijn gevoel altijd. Het leek me makkelijk en lekker en tegelijkertijd zag het er in mijn ogen meestal niet zo smakelijk uit. Dit lijkt me een mooie kans om het eens te proberen.

Gehaktbrood met appel

Er zijn niet heel veel bijzondere ingrediënten voor dit recept nodig, dat vind ik ook altijd een groot voordeel bij recepten. Niet dat je een waslijst dingen aan moet schaffen, zonder dat je het ooit weer gebruikt.

Gehaktbrood met appel

Ingrediënten 6-8 personen

500 g. gehakt h.o.h.

440 g. varkensbraadworst

2 appels, geraspt

3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden

1 groot ei

125 g. havervlokken

2 el Dijon mosterd

5 salieblaadjes, fijngesneden

1 el venkelzaadpoeder

Peper en zout

Voor de saus

200 ml kookroom

2 el ketchup

1 el Dijon mosterd

1 el gerookte paprikapoeder

Bereiding

• Verwarm de oven op 180˚C. Snijd het velletje van de worsten open en haal het vlees eruit. Meng dit met het gehakt

• Meng alle andere ingrediënten (behalve van de saus) erdoor, lijkt het te droog dan kan je er nog een scheutje melk bij doen. Breng eventueel op smaak met peper en zout

• Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Vorm op de bakplaat het gehakt in een lang broodvorm en zet deze in de oven.

• Meng ondertussen de room met de ketchup, mosterd en paprikapoeder

• Haal na 30 minuten het gehaktbrood uit de oven, smeer de saus erover en zet het nog een nog 30 minuten in de oven

• Als het gehakt gaar is haal je deze uit de oven en laat je het nog 5 minuten staan voordat je het aansnijdt.

Heb jij wel eens gehaktbrood gehad en wat zijn jouw ervaringen? Zou je dit gehaktbrood met appel willen proberen? Laat je het me weten wanneer je het hebt gemaakt 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.