Met dank aan mijn schoolvriendje deel ik vandaag een heerlijk recept voor Kersen/Chocolade cups. Ik hou van comfort food, gewoon lekker dingen waar je blij van wordt en echt even lekker van kan genieten, waar je voor gaat zitten, met een lekker kopje thee. Die je in een doosje kunt doen en mee kunt nemen of waar je je bezoek heerlijk mee verwent.
Deze cups zijn daar een fijn voorbeeld van ♥
Wat heb je er voor nodig?
Voor 2 personen:
50gr. Pure chocolade 72% cacao
50ml. Slagroom
Kersenjam
Kersenvlaai vulling
Poedersuiker
Bladerdeeg 2 plakjes
& wat doe je daar mee?
Het bladerdeeg druk je in een ingevette cupcake-vorm, daarna prik je er gaatjes in. Op 200 graden de cups goudbruin bakken. Goed af laten koelen!
Slagroom verhitten in een pannetje totdat het bijna kookt, van vuur halen en chocolade in blokjes erbij doen, glad roeren en +/- 1 uur laten koelen in de koelkast.
Doe jam in een spuitzak en doe in elk bladerdeeg cupje een beetje jam. Strooi limoenrasp op de jam en dan met een spuitzak de chocoladeroom op de jam spuiten tot de vorm bijna vol is.
Vervolgens leg je er een paar kersen van de vlaaivulling op en garneer je de cupjes met poedersuiker.
Easy Peasy Yummie in je Tummie!
Laat je me weten wat je er van vond, als je ze hebt gemaakt? Vind ik leuk!
♥MJ
Leuk receptje en inderdaad prima comfort food! Goede combi kersen & chocolade, Yum 😀