Zoals ik al beloofde in het blog over een bijzondere Valentijn met een klein budget hierbij het recept voor de makkelijke pasta. Een super simpele eenvoudige pasta met tomaat en kaas, maar wel eentje die bij een romantisch diner past. Geen simpele Mac&Cheese, maar een iets verfijndere versie, een beetje maar hoor, wees niet bang.
Er kan ontzettend veel gevarieerd worden met deze eenvoudige pasta met tomaat en kaas. Je hoeft niet alles er voor in je keukenkastjes te hebben. De basis is wel handig en zijn sowieso dingen die hier vaak in onze koelkast en voorraadkasten liggen. Het is dus ook heel handig als je last-minute niet weet wat je wilt eten.Je kunt de rauwe ham vervangen door vlees dat je lekkerder vindt. Ook kun je andere kruiden toevoegen voor een hele andere smaak. Wees zo creatief als je wil, elke keer als ik het maak, wordt het wel weer ietsjes anders.
Eenvoudige pasta met tomaat en kaas
Voor de basis heb je nodig:
Knoflook ~ Uien ~ Peper (bij voorkeur de vier-seizoenen) ~ Rauwe ham ~ Parmezaanse kaasvlokken (of geraspte kaas) ~ Tomaat of Cherrytomaatjes ~ Basilicum (vers of gedroogd) ~ Oregano ~ Chilisaus ~ Pasta naar keuze ~ pijnboompitjes
Het handigst is om de pasta van te voren te koken, dan staat dat maar vast klaar, nog niet helemaal beetgaar, aangezien het nog even staat. Wanneer je mengsel klaar is, dan moet je meteen de pasta er doorroeren en ook meteen eten, daar moet je wel even om denken!
Bereidingswijze
Pak een grote pan, zodat zowel het mengsel als de pasta tegelijkertijd in passen en het goed te roeren is. Snijd de uien en de knoflook. Heb je verse basilicum, snijd dat dan ook alvast. Rooster de pijnboompitjes.
Maak in de pan wat olijfolie warm en fruit de uien en de knoflook. Strooi er peper over heen. Snijd dan de rauwe ham in reepjes. De tomaatjes snijd je in vier partjes.
Roer wat chilisaus door het mengsel van uitjes en knoflook en roer de tomaat en rauwe ham er door. Daarna roer je meteen de pasta er door. Sprenkel er op het bord nog wat olijfolie overheen, bestrooi met de kaas en pijnboompitten.
Serveer eventueel met een lekkere eenvoudige salade, meergranenbrood en tapenade en olie vermengd met peper en zout. In de olie kun je het brood dippen.