In de keuken

Doe eens iets anders met je pitabroodjes

Doe eens iets anders met je pitabroodjes

Voor een beetje variatie met je pitabroodje gaf ik je eerder al een tip. Als we met zijn vieren “broodjes shoarma” eten, houden we namelijk altijd een paar over. Hier lees  je nog een paar tips! Dit keer niet alleen voor je left-overs, je kunt de broodjes er natuurlijk ook speciaal voor halen. 

Soms zijn de eenvoudigste combinaties de lekkerste…..Om de broodjes gaar te krijgen gooi ik ze altijd in het broodrooster. Haal ze er halverwege uit en stop ze gevuld met….

  • Kaas en jam 
  • Kaas en ham (+ uienringen en oregano)
  • Kaas en tomaat
  • Kaas, salami en ananas
  • Pesto, ham en kaas (pijnboompitjes)
  • Brie, walnoot en honing

 

………weer terug in het rooster, zodat de inhoud warm kan worden c.q. smelten

 


 

Als je broodje helemaal klaar geroosterd is, vul hem dan eens met:

  • Heksenkaas en kaas
  • Boter, appel, suiker en kaneel 
  • Roomkaas, zalm en dille
  • Roerei met hamblokjes of zalm en rucola
  • Runderrookvlees, olijfolie (druppelen), rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes
  • Mosterdsaus, kaas en tuinkers

 


 

 Als avondmaaltijd kun je ze in plaats van met shoarma, natuurlijk met van alles vullen. Ze zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt om met dunne burgertjes een heerlijk “broodje hamburger” van te maken. 

Of probeer deze maar eens:

Pita met krokante boterkip, komkommer en bosui

Alvast een waarschuwing vooraf, er is niets magers aan dit recept….
maar it’s Finger lickin’ good!

Je hebt er voor nodig:
behalve je pitabroodjes > kipfilet, komkommer, bosuitjes en bij voorkeur Plum (duck) sauce, iets wat er op lijkt is ook oké.

Wat moet je doen:
Kook de kip in water tot het gaar genoeg is om met een vork uit elkaar te pluizen. Dat is namelijk precies wat je er mee moet gaan doen.

Is alle kip “uitgepluist” (uit elkaar trekken met één of twee vorken) dan doe je veel boter in een pan. Bak de kip op een hoog vuur lekker krokant in de boter, voeg eventueel meer boter toe indien nodig. 

Snij de komkommer in reepjes en de bosuitjes in ringen.

Laat de pitabroodjes gaar worden in het broodrooster.

Serveer alles apart. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel saus, kip, komkommer en bosui er in een broodje gaat…. 

Het zijn een paar simpele, maar verrukkelijke tips en ik ben benieuwd welke jouw favoriet wordt.

Liefs
♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.