Tijdens de vakantie in Italië zijn we een paar keer uiteten geweest en in plaats van mijn gebruikelijke pizza, koos ik daar voor de versie met ham en tonijn. Sinds die tijd ben ik verkocht. Nog nét niet verslaafd, maar wel verkocht. Elke keer als we nu pizza zelf maken, ga ik voor dezelfde versie en vandaag deel ik het recept voor de lekkerste zelfgemaakte pizza met tonijn en ham.
Natuurlijk weet ik niet wat ze er daar precies mee deden. De basisingrediënten zijn gelijk, maar of hun tomatensaus geheime ingrediënten bevat, dat weet ik natuurlijk niet. Het recept voor deze versie, kwam eigenlijk voort uit een mislukte avocado crème. Ik houd er van om creatief te zijn in de keuken!Eén teentje knoflook op de hoeveelheid avocado was iets te enthousiast en ik wilde het al weggooien. Heel slim zei mijn man: “kun je er niet nog iets anders mee maken, door er iets bij in te gooien?”. Challenge accepted! En zo ontstond de lekkerste zelfgemaakte pizza met tonijn ever!
Als je hem zelf wilt maken dan volgt hieronder het redelijk eenvoudige recept. Je hebt er niet al te veel voor nodig, dat vind ik altijd wel fijn. Het zullen geen spullen zijn die je standaard in huis hebt trouwens, dus een boodschappenlijstje maken is handig. Ik bedoel, voor ik het recept voor avocado crème in het Weightcare Feel good boek zag, had ik geen komijn in huis!
De lekkerste zelfgemaakte pizza met tonijn en ham, hoe dan?
Laat ik beginnen met de ingrediënten dit heb ik gebruikt voor één pizza. De spread was uiteindelijk genoeg voor twee pizza’s. Mijn man en kinderen aten een zelfgemaakte Pizza Hawaii en hebben de rest van de mozzarella en Tomato frito gebruikt.
Voor de spread:
- 1/2 Avocado
- Cherrytomaten
- Teentje knoflook
- Paprikapoeder
- Komijn
- Olijfolie
- Tomato frito (een scheutje)
Overgebleven spread bewaren in een bakje hoor! Heerlijk op een meergranen cracker met een plakje gerookte kipfilet of plakjes komkommer!
Voor op de pizza
- Tonijn (1 blikje op water)
- Achterham (drie plakken)
- Mozzarella
- Citroenpeper (of citroensap en verse gemalen peper)
- Zout
- Sjalotjes
- Kappertjes
- Tomaat (één hele zonder vruchtvlees)
Werkwijze
Meng de tonijn met olijfolie, de citroenpeper, olijfolie en zout. Heb je geen citroenpeper, gebruik dan de gemalen (bij voorkeur vierseizoenenpeper) en wat citroensap.
Doe de ingrediënten voor de spread in een keukenmachine en maak deze zo fijn als je wilt. De spread smeer je uit over je pizzabodem. Wij hadden nu ronde van Napolina, maar mijn voorkeur gaat uit naar die van de Tante Fanny. Die kun je zelf nog iets dunner uitrollen namelijk.
Snijd de tomaat zonder vruchtvlees in plakjes en beleg de met spread besmeerde bodem hiermee. Er over leg je de plakken ham. Ik had twee van de drie doormidden gesneden zodat deze mooi langs de rand verdeeld konden worden en de hele plak legde ik in het midden. Snijd het sjalotje in ringen en leg deze over de ham. Hierover verspreid je de stukjes tonijn. Snijd de mozzarella in stukjes en beleg de pizza hier dan mee. Als laatste verdeel je de kappertjes over je pizza.
Zet hem in de oven zolang als de pizzaverpakking aangeeft. En zo maak je de lekkerste zelfgemaakte pizza met tonijn en ham! Extra magere pizza maken? Maak de bodem dan eens van bloemkool. Het staat nog op de planning om dat hier eens te proberen. Of ik het iets vond, dat hoor jij dan natuurlijk ook!
Ook lekker op een wrap. Dat zijn mooie dunne bodems met minder calorieën !!