Hoe maak je de lekkerste gehaktballen? De lekkerste gehaktballen maak je zo!
In dit artikel deel ik een aantal manieren om je gehaktballen op zijn lekkerst te kruiden. Je kunt ze uiteraard op verschillende manieren serveren. Bij een aantal gehaktballen lever ik zelfs een recept, zodat je ze op de allerlekkerste manier kunt eten! Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig wat jouw favoriete balletje gehakt is en welke van de onderstaande jou het lekkerst lijkt!
Note vooraf; ik ga altijd voor rundergehakt én ik gebruik altijd bij elke bal wat gehaktkruiden.
In dit blog over makkelijke maaltijden met doperwtjes liet ik de tip al vallen, maar de lekkerste balletjes voor bij je boontjes, met aardappelen en jus, krijg je als volgt:
Doe het gehakt in een kom, kneed er een half zakje Franse uiensoep van Honig per 500 gram gehakt doorheen. Zet ze dan een kwartiertje in de koelkast. Bak ze in een lekkere scheut bakboter of beter nog, roomboter rondom bruin. Voeg water toe en laat ze lekker gaar sudderen.
Italiaanse ballen
In dit geval kneed je het gehakt met fijngehakte peterselie en basilicum. Verder gebruik je gedroogde oregano, ketjap, wat kerrie- en paprikapoeder én knoflookpeper (ik gebruik die in een molentje van Silvo). Deze kun je lekker bakken in olijfolie.
Sausje er bij?
Voor spaghetti met balletjes, draai je de balletjes klein en haal de gehaktballen als ze rondom bruin zijn uit de pan. Bak wat uien in de pan, voeg in stukken gesneden courgette en wortel toe om nog even mee te bakken. Tomato Frito erbij, doorroeren, gehaktballetjes toevoegen en ze in de saus gaat laten worden.
Indische gehaktballen
Je serveert ze ontzettend lekker met basmatirijst, met boontjes, peterselie en geraspte kokos.
Hoe je deze maakt?
Meng een half zakje nasikruiden (per 500 gram) door het gehakt, snipper een uitje heel fijn en kneed deze er door. Voeg eventueel wat gefruite uitjes en sambal toe. Roer er dan een lepel van die pindasaus die normaal gesproken aan moet maken met water door heen.
Griekse gehaktballetjes
Hiervoor meng je het gehakt met een klein blikje linzen, wat kerriepoeder, een tomatenketchup, wat gedroogde oregano en een snufje chilipoeder. Draai hier luchtige gehaktballen van en druk ze een beetje plat, zoals op de foto.
Smaken het lekkerst als je ze met tsaziki en een frisse salade met tomaat en komkommer en een dressing van olijfolie, knoflookpeper
Eet smakelijk!
[…] in tomatensaus met maïskolven. Makkelijk, want de oven (maïskolf) en de hapjespan (gehakballen) doen het werk. En niet te zwaar, dus fijn voor een zondag waarop al het één en ander is […]