Op Instagram zag je het al voorbij komen, achter de schermen deel ik af en toe wat ik eet nu ik aan het afvallen ben met WeightWatchers. Afgelopen woensdag at ik iets zo ontzettend simpels. We eten dan graag makkelijk en snel, de kinderen en René eten meestal pizza, maar dit is voor mij veel te veel aan punten. Ondanks mijn extra weekpunten en de flexibiliteit van WWflex. In de app zoek ik dan altijd van te voren een recept. Dit keer voor een pokebowl van bloemkoolrijst met zalm, radijs en rode biet.
Al eerder deze week veranderde ik een recept, naar mijn keukenkastjes. Toen omdat ik het WeightWatchers recept, dankzij een hoofd vol snot maar half gelezen had. Een groot deel van de ingrediënten was dus niet in huis. Gelukkig heb ik wel redelijk veel op voorraad, wat altijd wel ergens mee combineert. Dit recept heb ik ook aangepast. De enige reden op dit moment was dat ik de avocado toch liever wilde bewaren voor een cracker met kipfilet bij de lunch. Ook had ik zalmfilet in plaats van een zalmmootje. Marineren van de zalm, zoals het recept voorschreef, leek me iets te veel van het goede. Helemaal omdat het met sojasaus zou moeten. Dan zou de smaak van de zalm voor mijn gevoel verdwijnen. Ik besloot een dressing te maken.
Bloemkoolrijst met zalm, radijs en rode biet
Vandaag deel ik mijn versie van het recept van WeightWatchers. Een recept met combinaties die ik zelf niet verzonnen zou hebben. Bittere radijs, sterke sojasaus en rode bietjes. De laatsten zouden naar mijn idee niets toevoegen. Warm lust ik ze niet, koud vind ik het eigenlijk maar een slappe hap en de smaak is, tja ik weet het niet. Soms moet je gewoon iets proberen.
Ingrediënten Bloemkoolrijst met zalm
Vissaus en sojasaus, staat tegenwoordig standaard in de koelkast. Net als zout en peper. Zo heb je prima een basis wanneer je Aziatisch wilt eten. Voor dit gerecht maakte ik hier de dressing van. Voor de salade zelf heb je het volgende nodig:
Bloemkoolrijst
Zalmfilet
Gesneden rode bietjes
Komkommer
Bosuitjes
Hoe maak je deze pokebowl met zalm (die het prima doet op een bord)?
In het oorspronkelijke recept stond dat ik de bloemkoolrijst in een vergiet moest doen en er kokend water over moest doen. De bloemkoolrijst zou door de gaten in mijn vergiet verdwenen zijn. Ik heb de verpakking in een pannetje met kokend water gedaan, zelfde idee en ik hoefde het niet af te gieten. Dat de rijst nog lekker knapperig is, is een voordeel.
Snijd de komkommer, bosuitjes en zalm in stukjes. De grootte is naar wens. Maak de dressing.
Verdeel de ingrediënten met een mooi kleurverloop in je kom óf verdeel bloemkoolrijst over een bord. Hierover leg je in een mooie verhouding de andere ingrediënten. Met een lepel verdeelde ik de dressing over de salade/pokebowl.
❥ Lekker, eenvoudig en snel, een heerlijke gezonde salade. Wat wil je nog meer. Gezond eten is echt geen straf op deze manier. En je laat je kinderen meer groente eten, zonder dat ze het merken! Laat je weten wat je er van vond?