Bloemkool en aardappeltjes uit de oven
In de keuken

Bloemkool en aardappeltjes uit de oven

Wat vind ik het heerlijk om de oven het werk te laten doen. Zo ook met deze bloemkool en aardappeltjes uit de oven.  Lekker makkelijk en snel klaar. Als je maar niet vergeet de oven voor te verwarmen. Dat vind ik altijd zo’n dingetje. Alle voorbereidingen zijn getroffen en dan is de oven nog koud. Daardoor eten we meestal toch iets later dan ik wilde.

Ideaal vind ik ook dat je er niet zoveel voor nodig hebt en dat het te combineren is met wat je maar wilt. Noten voor de vegetariërs. Een lekker stukje vlees voor de bourgondiërs. Ik vind het heerlijk met een geroosterde kip, ook uit de oven. Alles past bij ons in één keer in de oven. Dus even voorbereiden en dan geen omkijken naar.

 

Bloemkool en aardappeltjes uit de oven

Een makkelijke ideale ovenmaaltijd met bloemkool en aardappeltjes

  • 2 plastic zakken
  • 2 ovenschalen
  • 1 grote bloemkool
  • 1 zak aardappeltjes in de schil
  • 1 eetlepel kerriepoeder en paprikapoeder
  • 1 snufje peper & zout
  • 1 eetlepel bruschetta-mengsel van Xenos
  • een scheut olijfolie
  • eventueel plakjes kaas of geraspte kaas
  1. Oven voorverwarmen op zo’n 220 graden

    Doe in de ene zak olijfolie met het bruschetta-mengsel en in de andere zak olijfolie met paprikapoeder en kerriepoeder, voeg in beide zakken naar smaak peper en zout toe.

  2. Maak de bloemkool en de aardappeltjes schoon. Zorg er voor dat je de bloemkool in kleine roosjes verdeeld en de aardappeltjes in partjes snijdt. Doe de bloemkoolroosjes in de zak met kerrie- en paprikapoeder en doe de aardappeltjes in de zak met bruschetta. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen. Schud de aardappels en bloemkool goed door de olie en de kruiden. Gooi de zakken leeg in de aparte ovenschalen, ter afwisseling kan het natuurlijk ook samen in eentje en indien het vlees geschikt is, kun je dit er ook meteen bij doen. Scheelt afwas. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.

  3. & dan: Laat de oven het werk doen!

    Ik zet beide schalen eerst een kwartier in de oven, schep het dan een keer goed door en zet het er dan nog een kwartier in. Als je kaas over je bloemkool wilt, kun je dat bij het laatste kwartier toevoegen. Afhankelijk van de bereidingstijd van je vlees, zet je dat van te voren of tijdens het klaar worden van je aardappels en bloemkool op, niet vergeten 🙂 Als je de oven helemaal het werk wilt laten doen, snij dan dunne lapjes van kipfilet, smeer ze in met pesto, rol ze op & hupla mee de oven in.

Heerlijk in combinatie met de gerechten die ik hier beschreef. Als je het hebt gemaakt, laat je me dan weten wat je er van vond? Wordt ik blij van ♥

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] lekker overgegooid goed gehusseld en pret voor 10. Je laat de oven lekker het werk doen, zoals hier te lezen, dit geldt ook voor de kip […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.