Eigenlijk zou deze hapjes bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie “Hapje van Pet” moeten heten. Je kent haar wel, die ene ontzettend lieve, zorgzame collega, die veel te vaak, iets veel te lekkers meeneemt voor iedereen! Nou dat is zij! Voor de Foute Kersttruien Dag nam ze ook weer iets zaligs mee:
Bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie (+ cranberry saus). Gelukkig voor jullie, mocht ik het recept van haar delen, dus ENJOY!
Bladerdeeg gevuld met kalkoenfilet en brie
Voor de hapjes
• Kalkoenfilet • Basilicum • Rozemarijn • Tijm • Knoflook • Olijfolie • Zout en peper • Geklopt ei • Brie •
Voor de saus
• Cranberries • Suiker • Water
Wat moet je doen?
Cranberriesaus
Cranberries, suiker en klein beetje water, laten koken tot het zacht wordt.
Pastei
Verse kruiden fijn snijden en kalkoenfilet marineren, laat 2 uur in de koelkast staan. Gemarineerde kalkoenfilet in olijfolie 1 tot 2 minuten snel bakken. Laten afkoelen.
Bladerdeeg invullen met kalkoenmengsel en een stuk brie erbovenop leggen en dicht vouwen. OPTIONEEL: klein theelepel cranberrysaus toevoegen.
Voor het bakken de pasteitjes insmeren met de geklopte ei voor het bakken.
Oven op 180 graden, 20-25 minuten bakken totdat de pasteitjes gaar/goudbruin zijn.
Serveren met de cranberrysaus als bijgerecht.
EET SMAKELIJK