Hoe maak je bananenpannenkoekjes? In plaats van voor een appel en een ei, is het in dit geval met een banaan en twee eieren. Of eigenlijk twee bananen en vier eieren. Zo hadden wel elk twee gezonde bananenpannenkoekjes en konden we er de dag daarna ook nog van eten. Ook snoepte Thomas ’s middags uit school nog een zelfgebakken pannenkoekje op. En je slaat twee vliegen in één klap; een gezonde lunch en een leuke bak activiteit voor kinderen.
Ik deel niet alleen het bananen pannenkoekjesrecept [waar recept een groot woord is] met je, maar ook een paar eenvoudige variaties op de pannenkoek met ei en banaan. zo heb je elke keer een variatie op een gezonde lunch en soms gewoon een lekker toetje! Hoe bak je bananenpannenkoekjes? Je hebt van je leven nog nooit zoiets simpels gedaan. Ik gebruikte in ieder geval een blender (met de mixer ging het echt niet goed), een snufje zout en nog wat lekker dingetjes, maar dat zijn de variaties op de bananenpannenkoek waar ik het zo over ga hebben.
Ingrediënten bananenpannenkoekjes recept
We begonnen met twee bananen, zoals op de uitgelichte afbeelding te zien is. Daarna hadden we zoveel eieren nodig:
Eigenlijk geldt dit rekensommetje verder met de tafel van zeven, voor het aantal pannenkoeken wat je wilt. Uit dit aantal ingrediënten, haalden we namelijk zeven pannenkoekjes.
Naast de vier eieren en twee bananen voegden we nog één laatste ingrediënt toe. Het is niet onmisbaar, maar ik vind zodra je andere smaakingrediënten toevoegt aan een recept, je ook een smaakversterker nodig hebt: een snufje zout. We bakten de pannenkoekjes in onze eigen margarine. Achteraf bedacht ik dat ik nog kokosolie in de kast had staan.
Hoe maak je bananenpannenkoekjes met banaan en ei
De bananen werden gepeld en in stukjes gesneden. De eitjes braken we en voegden we in zijn geheel toe. Daarna ging het snufje zout erbij. Ik begon in de mengkom, maar met de mixer was dus niet ideaal. De ingrediënten gingen in de hoge maatbeker van de staafmixer en toen was het mixen maar. Met een soeplepel deden we het pannenkoekenbeslag in de koekenpan en zo bakten we ze aan beide kanten bruin en gaar.
Voor Finn deden we er een klein beetje poedersuiker op, ik genoot van pannenkoekjes met honing. Je kunt er ook voor kiezen de pannenkoekjes te beleggen met extra plakjes banaan en wat kaneel. Ook zonder beleg zijn de pannenkoekjes overheerlijk!
Bananenpannenkoekjes met kokos en nootjes
We aten niet zomaar bananenpannenkoekjes. Nee, we hadden een heerlijke versie. Ik maalde een handje of twee ongezouten noten in mijn hakselapparaat van Tupperware [echt onmisbaar] en ik voegde twee Finn handjes geraspte kokos toe. Dat hadden zeker vier mogen zijn.
Kaneel rozijnen appel bananenpannenkoekjes
Voor een herfstachtig bananenpannenkoekje zou ik gaan voor een heerlijk combinatie van appel, kaneel en rozijnen. Dit kun je doen door de pannenkoekjes er mee te beleggen, maar hoe lekker is het om de ingrediënten door het beslag te roeren en mee te bakken? De pannenkoekjes hoeven niet zo lang, dus het gevaar van verbrande rozijnen en appel is klein.
Blauwe bessen en slagroom | aardbeien met vanilleijs
Iets minder gezonde variaties, maar wel een traktatie voor kinderen; beleg de pannenkoekjes met heerlijke blauwebessen en een toefje slagroom. Sprenkel eventueel wat zelfgemaakte nougatine over de slagroom. Of kies voor een bananenpannenkoekje met een bolletje vanilleijs en aardbeien als heerlijk toetje.
❥ Wat maak jij het liefst met kinderen in de keuken? Heb je weleens bananenpannenkoekjes gemaakt en heb je nog een leuke variatie? Laat het dan weten in de reacties! Cassandra schreef trouwens nog een leuk blog met meer informatie over verantwoord beleg voor kinderen.