Dit keer kwam het doordat de kinderen blauwe bessen gekregen hadden van oma. Ze hadden er al lekker in zitten smikkelen, maar gingen toen logeren. De besjes moesten wel op, anders konden we ze weggooien. Ik had de kinderen ook ooit bananenbrood met blauwe bessen belooft. Ik had nog wel een banaan. Ook nog wat noten. Een bananenbrood met blauwe bessen en noten zou lekker kunnen zijn toch?
Ik snuisterde door de kastjes. Vanille aroma? Prima combinatie, hop, op het aanrecht. Honing? Heerlijk voor het zoet, samen met de banaan. Ook de bananen, blauwe bessen en noten zette ik erbij. Om er brood van te maken, of een soort cake, wat jij wilt, is er wel iets van meel of zo nodig. Gelukkig heb ik bloem altijd op voorraad, net als baksoda en bakpoeder en eieren. Wat ik nou precies allemaal gebruikte zal ik netjes op een rijtje zetten. Het was op de gok en foefelen, maar het eindresultaat was heerlijk!
Bananenbrood met blauwe bessen en noten
Wel een tip vooraf, zorg dat je in één keer door kan. Hier moest ik Finn tussendoor verschonen en daardoor had het banaan-eiermengsel een donker kleurtje gekregen en was het denk ik minder luchtig dan ik hoopte. De smaak was er niet minder om, maar ben wel benieuwd of hij volgende keer nog lekkerder is.
Ingrediënten:
1 tl honing
2 bananen
90 g blauwe bessen
65 g ongezouten notenmix
2 tl bakpoeder
4 eieren
2 tl bakingsoda
200 gram tarwebloem (te vervangen door amandelbloem)
2 tl vanille essence
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed het bakblik met bakpapier én smeer de randen in met kokosolie. Dit was ik vergeten. Ik kon het brood prima los snijden, maar olie maakt het toch makkelijker.
Pureer de bananen. Ik gebruikte een keukenmachine, maar een staafmixer werkt ook prima. Voeg één voor één de eieren toe en daarna het vanille aroma. Daarna kunnen de droge ingrediënten erbij: bloem, bakpoeder en backingsoda. Spatel daarna voorzichtig de noten en blauwe bessen er door heen. Het brood kan dan 50 minuten in de oven op 180 graden. Halverwege heb ik het brood afgedekt met aluminium folie.
Aangezien we nog niet suikervrij zijn, genoten de kinderen voor het ontbijt van het bananenbrood met pindakaas of met een dun laagje boter en wat poedersuiker. Ikzelf besmeerde mijn plakjes met Becel met kokos- en amandelolie ♥