Finn en ik hadden een extra pyjamadagje vandaag. Hij letterlijk in zijn Paw Patrol pyjama, ik in comfy jeans en trui. We hadden ook lekker luie momenten. Niet alleen maar hoor, hij heeft me geholpen bij mijn grote kastopruiming en de was. Het is zo’n heerlijk kind. Maar tijdens zo’n lui moment kreeg ik dankzij Confetti op tafel zin in appeltaart. Het werd een lui appelkruimel toetje met havermout.
Iets met gemakzucht en passend bij de dag. Voor een appeltaart moest ik echt goed deeg maken, kruimeldeeg moet juist imperfect. En nu, nu hangt er een heerlijke lucht in huis! Omdat ik nog roomboter had liggen en iets meer havermout wilde, heb ik wat recepten gelezen en samengevoegd/aangepast!
En Finn heeft heel goed geholpen. Een stukje appel in de bak, eentje voor mij. Vier rozijntjes in het bakblik, tien voor mij.
Ingrediënten havermout appelkruimel
5 appeltjes
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels fijngehakte gebrande ongezouten amandelen
100 gram havermout
100 gram tarwebloem
70 gram roomboter
80 gram margarine
100 gram suiker
Honing
Kaneel
Citroensap
Zout
Bruine basterdsuiker
Appelkruimel toetje met havermout
Meng de bloem, havermout suiker, het snufje zout en een flinke snuf kaneel in een mengkom. Snijd de boter in stukjes en gooi dit over het mengsel.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel ze over je bakvorm. Ik gebruikte een vierkante van zo’n 24 centimeter ongeveer.
Verdeel uit de losse hand met je vingers de rozijnen en fijngehakte amandelen er tussen.
Sprenkel er citroensap en schenk er honing overheen. Nog een beetje kaneel erbij om het af te maken.
Maak met je vingers en eventueel een vork het kruimeldeeg in de mengkom en verdeel dit over het appelmengsel.
Zet het een half uurtje in de oven op 175/180 graden.
Je serveert het op zijn allerlekkerst op een mooi rustiek bord met een bolletje ijs en slagroom natuurlijk! Of met nog een handjevol blauwe bessen en frambozen op het bordje voor een frisse bite. Niet al het fruit hoeft perse warm immers. Ook lekker? Appelkruimel met kaneel.
Eet smakelijk!