25 food vragen TAG
Challenges In de keuken

25 food vragen

Bij Everyday Life zag ik de perfecte tag: de 25 food vragen TAG & vandaag lees je mijn antwoorden. Jullie weten inmiddels vast dat ik van lekker eten houd! Als een echte Bourgondiër kan ik genieten van vlees, groenten en goede patat. Ook een goede pasta gaat er wel in. 

Eten maken vind ik heerlijk. Een wijntje erbij en hoppa de keuken in.  En deze tag gaat dus over al mijn favorieten. Wat zit er bijvoorbeeld in mijn koffie, of wat is mijn favoriete kookboek? Op het eind deel ik nog een heel snel & simpel receptje met je, gewoon omdat het kan. Ook als beloning, omdat het tot het einde hebt volgehouden & nu niet stiekem naar beneden scrollen hoor!

25 food vragen

25 food vragen betekent 25 Vragen alleen maar over eten en drinken. Zit je er klaar voor? Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw antwoorden. Laat een reactie achter in de comments of neem de tag zelf over! Laat je het me weten wanneer je dat doet?

Wat is je favoriete ontbijt?

Een hotelontbijtje! Roerei op een bolletje, yoghurt met ananas, een pannekoekje, kopje koffie erbij én een al dan niet vers sinaasappelsapje & ik ben als een kind zo blij!

Hoe drink je je koffie?

In een glas en bij voorkeur met een likeurtje óf gewoon een latte machiato, dát is ook oké.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Filet americain + uitjes of brie + honing + walnoot (uit de oven) of pesto+mozzarella+rucola+ parmezaanse kaas + carpaccio

Soep of salade?

Lastige vraag en ik kies lekker niet. Heerlijk vind ik het om op zondag of na een verjaardag een kopje soep met lekker brood en beleg te eten, maar wat kan ik zomers genieten van een heerlijke salade, een broodje er bij en een glaasje rosé.

Wat is je favoriete kookboek?

– Hoe word ik een goddelijke huisvrouw – Nigella Lawson
– Miss Dahls heerlijkheden – Sophie Dahl

Ik hou van kookboeken als leesboeken. Verhalen, plaatjes en makkelijk verteld. Deze beide voldoen hier in ruime mate aan. Dus samen boven aan mijn lijstje!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Wat is dat nou voor vraag! On-mo-ge-lijk! Echt, ik kan het niet! Het één kan zelfs niet zonder het ander bestaan. Als ik dan toch moet kiezen, dan….nooit meer hartig. Momenteel ben ik helemaal in de smoothies, fruit is zoet, een gebakje op zijn tijd zit er dan ook nog in. Pannenkoeken gaan ook gewoon door. Als het moet, dan nog alleen zoet!

Welke keuken(land) is jouw favoriet?

Italië! Zoals de keuken van dat land hier is geworden denk ik dan altijd maar. De originele Italiaanse keuken is toch heel anders vermoed ik. Ook Spaanse Tapas en Mexicaanse en Griekse gerechten gaan er prima in. Genieten!

Wat is je favo foodfilm?

-Julie & Julia –

 

Wat is je meest guilty pleasure?

ICED FRAPPÉ KOFFIE MOKKA van McDonalds, lekker zondigen onderweg!

25 food vragen

oh en een snufje zout of een scheutje rum in mijn warme chocolademelk, sssstttt.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Meer wat is je grootste inspiratiebron. Alle televisieprogramma’s rondom koken en eten. Ik kijk bijna nooit meer naar de reguliere televisie, maar 24Kitchen word ik blij van hoor. Eerder keek ik altijd alle Masterchef’s & ik word echt blij van Poh Ling Yeow & Justine Schofield (deelnemers Masterchef Australia)

Thuis koken of uit eten gaan?

Uiteten gaan en dan wel daar waar je bediend wordt. Liever niet in een all you can eat – buffetrestaurant (hooguit een wokrestaurant dan). Dat is echt een reden dat ik wel in een stad zou willen wonen. De mogelijkheden! Hier op het dorp ontbreekt het wel aan leuke eetcafeetjes, verschillende soorten internationale keukens enz. Met een Griek, een Italiaan en wat restaurants met de “gewone” keuken mogen we hier onze handjes dicht knijpen. Gelukkig gaan we graag naar Yorgos en Nina

High end of Low profile?

Low profile. Als het eten maar goed is én de bediening vlot en enthousiast, dan ben ik tevreden! Ondanks dat ik vrij kritisch kan zijn, hoeft het voor mij niet perfect en vijf sterren of zo. Lekker, genoeg en gaar, dat op zijn minst!

Wat is je lievelingsrestaurant?

Javaans Eetcafe & Pacific Australian Pub

Boodschappen doe ik bij…

Wanneer ik boodschappen doe is dat bij Jumbo of Coop. Mijn man doet de weekboodschappen bij Jumbo.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb

Pekingeend in Duitsland, zowel bij het diner als de dag er na bij de uitgebreide brunch met “ALLES DAZU”
Op de terugreis vanaf Denemarken in 2011 overnachtten we in Historischen Landhaus Spannan waar we dus ook gingen eten. Prachtige herinneringen, een soort van Fawlty Towers landhuis gerund door twee zussen zo het leek. Briljant! Nog briljanter? De pekingeend!

Ook fantastisch gegeten heb ik nog niet zo lang geleden in Amsterdam. Verstopt onder de arena bij Asian Kitchen. Waanzinnig, zalig, wat onwijs lekker!

Wat is je favo cocktail?

White Russian

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

(Heston Blumenthal is een Britse topkok, dat heb ik even moeten googlen) & dan liever koffie met George, zodat ik een lekkere Nespresso kan kiezen. Qua kok zou ik namelijk liever een lunch doen met Nigella Lawson of een masterclass krijgen van Gary Mehigan en George Calombaris.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn vierseizoenenpeper! Nou ja, die van Silvo, maar die gaat echt bijna overal over en in, wat een fijne smaak! Alleen al je crackertje met smeerkaas wordt hiermee een kadootje.

Mijn favo snack is..

Een trio, met pindasaus en een frikandel speciaal!

Wat zit erop jouw pizza?

Dat ligt er aan waar ik hem eet. Bij ons thuis, op de zelfgemaakte ligt altijd:

Achterham – ananas – tomaat – mozarella – ui – oregano – Italiaanse kruiden – peper

Wanneer ik pizza bij een restaurant bestel, dan staat wat ik wil nooit op het menu & dan kies ik degene die het dichtst in de buurt komt en mag er altijd iets bij op en moet er iets af.

Hij zal er ongeveer als volgt uit zien:

Tomaat – kaas – ham – salami – pesto – mozarella – uien – gorgonzola – spek – ei

Wat lust je echt niet?

P A P R I K A

Mijn favoriete foodblog is..

Heb ik niet, ik haal mijn recepten toch vaak uit boeken en de Allerhande of Boodschappen.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

Koeienuier en varkensstaart

Wat staat er op je food bucket list?

Een hele kreeft in een restaurant, eten in een restaurant met Michelin sterren en een masterclass van Gary Mehigan en George Calombaris.

Ik kan niet leven zonder..

IJs, als we uit eten gaan verheug ik me het meest op het toetje en kies ik deze als eerste uit, om te weten hoeveel ruimte ik over moet houden. Ook onmisbaar: de “Bacon-en-ei-sandwiches & koude koffie” als we op roadtrip gaan & dus de ICED FRAPPÉ KOFFIE MOKKA

& dan nu het recept voor Zoentjes:

 

25 food vragen

Wat ik is jouw favoriet drankje en voor welk gerecht mag jij ’s avonds wakker gemaakt worden ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Leuk dat je het ook hebt ingevuld! Leuke tag hè!
    Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een designer spaarpot naar keuze!My Profile

    1. Klopt, helemaal als je van lekker eten houdt 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.